Genel SağlıkHABERLER

YALOVA ‘SAĞLIKLI İLLER’ LİSTESİNDE

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) Türkiye’de Bursa’dan sonra ”en sağlıklı il” olarak kabul ettiği Yalova’da önceki gün protokol imzalandı.

WHO, 2 yıl önce Dünya Sağlık Kentler Ağı’na dahil olmak için Türkiye’den başvuran 6 belediye arasından Yalova’nın projelerini seçti. WHO Bölgesel Direktörü Marc Danzon , Yalova Valiliği’ne gönderdiği yazıda, kent ve sağlık stratejileriyle Yerel Gündem 21 çalışmaları arasında bağlantı kurulması gerektiğini ifade etti. Danzon, yazısında ”Kentinizi daha sağlıklı ve yaşamak ile çalışmak için daha iyi bir yer olmasını sağlayacak uygulamalarda başarılar dilerim” dedi.

Vali Nihat Özgöl ve Belediye Başkanı Yakup Koçal da önceki gün valilik makamında düzenledikleri basın toplantısının ardından WHO’nun gönderdiği katılım belgelerini imzaladılar. Vali Özgöl, ”Altı ilden Yalova’nın seçilmesinin en önemli nedenlerinden biri yerel ve merkezi yönetimin kararlılık içinde yurtdışındaki toplantılara katılması, ilin projelerine sahip çıkması ve altyapısının bulunmasıdır” diye konuştu.

WHO’nun listesine dahil olmanın dünyanın en sağlıklı ili olmak anlamına gelmediğini ancak Yalova’nın bu kapasiteye sahip olduğunu belirten Özgöl, ”Bu örgüte en fazla dünyadan 65 il üye olabilecek. Biz 46’ncıyız. Dünyanın diğer illerinde kabul gören projeler ilimizde de uygulanacak. Bunları devlet ve yerel yönetim olarak kabul edip bugün bunu imzaladık” dedi. (Cumhuriyet Gazetesi)