Genel SağlıkHABERLER

AKCİĞER KANSERİ TEDAVİSİ İYİ YOLDA

Londra’daki Hammersmith Kraliyet Hastane ve Koleji’nde görev yapan Dr. Michael Seckl ve ekibi, buluşları akciğer kanseri türlerinin yüzde 25’ini oluşturan ve küçük hücreli akciğer kanseri (SCLC) olarak adlandırılan kanser türünün, diğer akciğer kanseri türleri gibi tedavisinin çok zor olduğunu belirterek, hastalık teşhis edildikten sonra hastaların sadece yüzde 5’inin 5 yıla kadar yaşadığına dikkati çektiler.

Dr. Seckl, FGH-2’nin kanserli hücrelerin artması ve kemoterapinin etkisinin azalması için 2 kat daha fazla çalıştığına inandıklarını belirterek, “FGH-2 iki yolla çalışıyor. İlk olarak S6K1 VE S6K2 olarak adlandırılan diğer iki molekül üzerinde etkinlik kuruyor. Bunlar hücreye bölünmeleri için sinyal gönderiyor. Hücre kısa süre içinde kontrolden çıkıyor ve sonunda tümöre dönüşüyor. İkinci olarak, kanserle mücadele ilaçlarının etkisini belirlemek için MEK’e başka bir sinyal gönderiyor” dedi.

Seckl, tüm bu moleküllerin, mevcut tedavilerin daha da genişletilmesi ve kanserin ilerlemesini durduracak yeni ilaçların geliştirilmesinde kullanılabileceğini ifade etti ve “Şimdi hedefimiz yeni ilaçları tasarlamak ve geliştirmek” diye konuştu