Genel SağlıkHABERLER

BD TÜRKİYE’DEN HEMŞİRELERE INFUZYON TEDAVİSİ EĞİTİM PROGRAMI

Becton Dickinson, Türkiye’de ilk kez Adnan Menderes Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Infuzyon Tedavisi Eğitim Programı (IVTP) ile hemşireleri damar içi ilaç tedavisi konusunda bilinçlendirdi.

Tıbbi cihaz üretiminde dünyanın önde gelen medikal teknoloji şirketlerinden biri olan Becton Dickinson, Türkiye’de eğitim ve uzmanlık konularında artı değer yaratmaya devam ediyor. BD Türkiye Medikal Cerrahi Sistemler (MSS) İş Birimi Klinik Kaynak Danışmanı Hemşire Meltem Dirlik, Adnan Menderes üniversitesi’nde klinik sorumlu hemşirelere damar içi ilaç uygulamalarına ilişkin 2 günlük İnfuzyon Tedavisi Eğitim Programı (IVTP) gerçekleştirdi. Konu ve içerik bakımından Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan eğitim programına 65 klinisyen katıldı.
Eğitim programında, kesici ve delici alet yaralanmaları, iğne batma yaralanmaları ile kana maruziyetlere dikkat çekildi. Damar girişinde damar içi kateter enfeksiyonları ve kateter kaynaklı komplikasyonları önleyebilmek için dikkat edilmesi gereken hususların anlatıldığı toplantıda ayrıca damar içi ilaç tedavisi ilgili yasalar ve prosedürlerden de bahsedildi. Eğitim sonrası katılan klinisyenlere Intravenöz Tedavi Eğitim Programına Katılım Sertifikası verildi.
Eğitim programının, otorite kabul edilen Infüzyon Hemşireler Birliği (INS) standartlarının önerilerine göre ihtiyaçlarına yönelik hazırlandığını belirten BD Türkiye Medikal Cerrahi Sistemler (MSS) İş Birimi Klinik Kaynak Danışmanı Hemşire Meltem Dirlik, “BD olarak Türkiye’de diğer hastanelerde de bu eğitimi yaygınlaştırarak hasta ve sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlamak amacıyla kesici-delici alet yaralanmaları, iğne batma yaralanmaları ve kan sıçramaları meselelerinin çözülmesine yardımcı olmayı hedefliyoruz” dedi.