Genel SağlıkHABERLER

LAPAROSKOPİK CERRAHİ BİRÇOK HASTALIĞA DEVA

Laparoskopik cerrahi artık birçok branşta kullanılan bir teknik. Safra kesesi, fıtık ameliyatları, reflü, dalak tümörü gibi birçok operasyon gerektiren rahatsızlıkta tercih edilen bir yöntem olmuştur.

Laparoskopik cerrahi artık birçok hastalıkta kullanılan bir teknik. Safra kesesi, fıtık ameliyatları, reflü, dalak tümörü gibi birçok operasyon gerektiren rahatsızlıkta tercih edilen bir yöntem olmuştur.

Genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Alparslan TOLASA, yaptığı açıklamada; laparoskopik cerrahi günümüzde daha az hastanede kalış, hızlı yara yeri iyileşmesi, nedeniyle tüm dünyada ivme kazanmıştır. Robot yardımlı cerrahinin hastaya onkolojik ve yaşam kalitesi açısından ek bir kazancı yoktur. Hekime kolaylık sağlamaktadır dedi.

En bilinenleri; Safra kesesi, apandisit, dış gebelik, yumurtalık kisti gibi operasyonlardır. Bu yöntemle çok sayıda operasyon kapalı olarak yapılabilmektedir.

Avantajları nedeniyle hem hastanın hem de doktorun tercih ettiği laparoskopik cerrahi, açık ameliyatların yerini tamamen alabilmiş değildir. Ameliyat esnasında oluşan bazı durumlardan dolayı açık ameliyata dönme ihtimali vardır.

Genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Alparslan TOLASA açıklamasında, Laparoskopik cerrahide kesi yerine ait sorunlar daha azdır. Enfeksiyon riski minimal düzeydedir. Hastalar bu güvenli yöntemi tercih ederek, günlük yaşantılarına daha hızlı dönebilmektedirler görüşünün altını çizdi.