Genel SağlıkHABERLER

İNTERNATİONAL MEDİCİNE HOSPİTAL 1 YAŞINDA

2010 yılında Balkanlar’ın kalp damar cerrahisi alanında tek hastanesi olarak Kosova’da açılan İnternational Mecidine Hospital 1 yaşına girdi.

Geçtiğimiz yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı İnternational Medicine Hospital Hastanesi aradan geçen zamanda Kosova’nın ve Balkanlar’ın kalp damar cerrahisi alanında tek hastanesi olarak 1 yaşına girmenin mutluluğunu yaşıyor.

İnternaional Medicine Hospital 1. yaşını Medicine Hospital Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yusuf Elgörmüş, Kosova Sağlık Bakanı Ferid Agani, Türkiye Büyükelçimiz Songül Ozan, Mitrovice Belediye Başkanı Avni Kastrati, Gilan Belediye Başkanı Qemajl Mustafa, Kosova Türk Birliği Amirleri, Kosova Türkiye İşadamları Derneği Üyeleri, Eulex Temsilcileri, Sağlık Bakanlığı mensupları ile birlikte kutladı.

Yaşgünü töreninde konuşan Medicine Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yusuf Elgörmüş, İnternational Medicine Hospital’ın 1 yılın ardından Kosova ve Balkanlar’daki yeri ve anlamı hakkında bilgi verdi. Elgörmüş “Kosova’nın ve Balkanların kalbini kazanacağız iddasıyla çıktığımız yolda 1. yılımızı bitirdik. Aradan geçen zamanda iddia ettiğimiz ve düşündüğümüz hedeflerimizde büyük yol aldık. Biz kalp damar cerrahisi alanında büyük boşluk gördüğümüz bu bölgede Türk- Kosova sağlık güçlerini bütünleştirerek ilk adımı attık” dedi. Elgörmüş bölge insanı ile ısınma yılı ilan edilen bu döneme ait kalp sağlığı hakkında rakamları bildirdi. 300’ü aşan açık kalp ameliyatı (By-Pass), 2000 anjio yapıldığı ifade eden Elgörmüş 24 saat kalp sağlığı için verilen hizmetler ile hastanenin bölgede büyük bir boşluğu doldurduğunu belirtti. Elgörmüş “Biz bölgede üzerimize düşen görevlerimizi fazlasıyla yaptık. Özellikle Kosova’daki hastaların uzak ülkelere gitmelerine gerek kalmadı. Hastanemiz teknoloji ile, başarılı doktorları ile tüm ihtiyaca cevap verebilecek bir kurum. Türkiye’nin bu anlamda başarılı gücünü Kosova ile entegre ettik. Ortaya daha modern daha kapsamlı hizmet verecek bir kadro ve sağlık ekipmanı çıktı. Kalp hastalıklarında en iyi hastane yakın hastanedir. Çünkü kalp rahatsızlıklarının zaman kaybına tahammülü yok. 1 yıllık süre içinde gördükki yinede yöre halkı maalesef kalp rahatsızlıkları konusunda zamanlama kaybı yaşıyorlar. Bizler bu konuda doktorlarımız ile birlikte bilgilendirmeler yapıyoruz. Büyük bir aşama kaydettik ama yeterli mi? Hayır değil… Göğüs ağrısını ciddiye almak gerekiyor, kişi eğer 40 yaşını geçmişse yılda en az 1 kere kalp check-up’ndan geçmesi gerekiyor” dedi. Kosova’da büyümeye devam edeceklerini belirten Dr. Yusuf Elgörmüş birde müjde verdi. Elgörmüş Kosova’da bir sağlık üniversitesi düşündüklerini ve konuda çalışmalara başlandığını ifade etti.

Törende konuşan Kosova Sağlık Bakanı Ferid Agani “Kosova’da çok güzel şeyler oluyor” diye sözlerine başladı. İnternational Medicine Hospital ‘ın kendileri için büyük bir şans olduğunu ifade eden Agani özellikle Türkiye’nin tecrübelerini bizimle paylaşması ve sağlık alanında kurduğumuz köprünün geçen zaman içinde sapasağlam ayakta kalması bizi cesaretlendiriyor, dedi.

Kosova’daki Türk Büyük Elçimiz Songül Ozan’da yaptığı konuşmada Türkiye ve Kosova arasında kurulan işbirliğinin dahada gelişmesi yolunda adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi. Başından beri belirlenen çizginin üzerinde işler yapan İnternational Medicine Hospital ile övündiklerini dile getiren Ozan, hastanenin 1. yılını kutladı, başta Yönetim Kurulu başkanı Yusuf Elgörmüş’e şükranlarını sundu.

Törende Doc. Dr. Mahmut Çakmak ve Doc. Dr. Batuhan Özay gelinen noktada neler yapıldığını, neler yapılması gerektiğini anlatan sunumlar gerçekleştirdiler.Sunumlarda Kosova’nın kalp sağlığı halkı bilinlendirme yöntemleri üzerinde duruldu. Özellikle kalp rahatsızlıklarının zaman kaybı olmadan hastaneye başvurulmaması üzerinde odaklanan sunumlarda, zamanlamanın önemi bildirildi.