Genel SağlıkHABERLER

GÜLÜŞÜNÜZ OSCARLIK OLSUN

“Laminate Veneer” ile Hollywood starları gibi gülmek mümkün

Her yıl düzenlenen Oscar törenlerine filmler kadar Hollywood yıldızlarının güzellikleri ve gülüşleri de damgasını vurur. Kırmızı halı üzerindeki Hollywood yıldızlarının etkileyici ve kusursuz gülüşüne sahip olmak ise herkesin hayalidir. Oysa yıldızların gülüşüne sahip olmak son teknoloji tedavi yöntemleriyle oldukça kolay.

Yıldızların simetrik, pırıl pırıl dişlerine sahip olabilmek için önerilerde bulunan Diş Hekimi Özlem Acar en çok tercih edilen son tedavi yöntemlerini anlatıyor.

Yıldızların tercihi laminate veneer; Birçok Hollywood yıldızının dişi bilinenin aksine çapraşık, sarı, aralık veya aşınmıştır. Mükemmel gülüşlerinin sırrı ise estetik diş hekimliğinde uygulanan tedavilerden kaynaklanır. Estetik, güzel bir gülüş için kullanılan “laminate veneer” tedavisi Hollywood yıldızları tarafından da en çok tercih edilen tedavi yöntemi arasında yer alır. Işığın geçmesine imkân tanıyarak, uygulandığı dişlerin tamamen gerçek gibi görünmesini sağlayan, benzersiz estetiğe sahip laminate veneer’ler dişlerin ön yüzlerine yapışan porselen yapraklardır. 4-6 gün gibi kısa bir sürede tamamlanan tedavi yöntemi öncesinde hasta, 3 boyutlu uygulamalar sayesinde sonucu da görebilir. Böylece son aşamadan önce istenilen değişiklikler de yapılabilir.

Bleaching; En sık tercih edilen diğer bir tedavi yöntemi ise bleaching ( diş beyazlatma)’dir. Ofis ve ev tipi olmak üzere iki farklı şekilde uygulanan diş beyazlatma, sadece dişin rengi ile ilgili problemlerde uygulanır. Ev tipi diş beyazlatma işlemi dişlere uygun olarak hazırlanan şeffaf kalıpların içerisine diş hekimi tarafından verilen özel kimyasal maddenin dişlerde bekletilmesi ile uygulanır. Ofis tipi diş beyazlatma işlemi ise diş hekimi gözetimi altında yapılan, genel anlamda ev tipi diş beyazlatma da kullanılan kimyasalın daha etkilisinin kullanıldığı ve bir saat içerisinde dişlerde beyazlatma meydana getiren yöntemdir.

İmplant; Güzel bir gülüş için sadece beyaz sıralı dişlere sahip olmak yetmez. Eksik bir diş bütün ilgiyi oraya çekerek gülüşe gölge düşürür. Eksik diş tedavisinde uygulanan implant, eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar kazandırmak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve uygun malzemeden yapılan suni diş köküdür. İmplant yaygın olarak dokulara uygun, son derece dayanıklı ve ileri teknoloji ürünü olan titanyumdan yapılır. İmplantın görünümü ve verdiği his o kadar doğal olur ki genelde varlığı bile unutulur.