Genel SağlıkHABERLER

1500 KİŞİ ‘AİLE CİNSEL SAĞLIĞI DANIŞMA HATTI’NA BAŞVURDU

Temmuz ayında açılan hatta başvuran kişilere, isim ve adres sorulmadan uzman doktorlar tarafından hizmet verildiği hatırlatıldı. Hat, (212) 282 01 01 numaralı telefondan, Pazar hariç her gün 10.00-13.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Aile Sağlığı Araştırma Derneği (ASAD) Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat, dernek tarafından hizmete sokulan “Aile Cinsel Sağlığı Danışma Hattı”na, bugün kadar yüzde 85’i erkek olmak üzere, 1500 kişinin başvurduğunu bildirdi.

Türkiye’deki hemen hemen bütün illerin yanı sıra yurtdışından özellikle de Almanya ve İsviçre’den büyük talep olduğunu kaydeden Aile Sağlığı Araştırma Derneği (ASAD) Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat, yaptığı yazılı açıklamada, “Hattı arayanların sayısı 1500’e ulaştı. Bunların yüzde 85’ini erkekler oluşturdu. Bunların da yüzde 44’ü 18-30 yaş arasındaki grup. Bu sonuç da, cinsel eğitim eksikliği ve bilgi açlığının büyük etkisi var” dedi.

www.esdaturkey.org üzerinden hizmet veren web sitesine de başvuru sayısının 7 bini bulduğunu kaydeden Prof. Dr. Hattat, şöyle dedi: “Hem telefon hattıyla hem de e-mail yoluyla hastalarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Danışma hattına ve web sitesine gelen sorular arasında erkeklerde sertleşme ve boşalma problemleri ile penis eğriliği ve boyutu, kadınlarda ise vajinismus ve orgazm ile ilk gece korkusu ilk sıralarda yer alıyor.” Cinsel problemi olan her 10 kişiden yalnızca 1’inin hekime başvurduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Hattat, “Araştırmalar, hastaların yüzde 62’sinin cinsel sorunlar nedeniyle özgüveninin kaybolduğunu, yüzde 21’inin ise ilişkilerinin bittiğini gösteriyor. Bu yüzden ailelerin cinsel sağlık konusunda bilgilendirilmeleri ve bilinçlendirilmeleri büyük önem taşıyor” dedi.

Aile Cinsel Sağlığı Danışma Hattı, (212) 282 01 01 numaralı telefondan, Pazar hariç her gün 10.00-13.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Temmuz ayında açılan hatta başvuran kişilere, isim ve adres sorulmadan uzman doktorlar tarafından hizmet veriliyor.