Genel SağlıkHABERLER

ŞİŞMANLIK ÖMRÜ KISALTIYOR

Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Cem Güre, giderek artan obezite hastalığının ülkelerin en büyük sorunlarından biri olduğunu belirterek, obezitenin yol açtığı sağlık sorunlarının ömrü kısalttığını söyledi.

Çok sayıda faktöre bağlı olarak meydana gelen obezite hastalığının ciddi bir tıbbi tedavi gerektirdiğini kaydeden Dr. Mustafa Cem Güre, “Ciddi yaşam tehdidi altında olan obezite hastalarının yardım almadan sağlıklı zayıflamaları mümkün değil. Obezitenin günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer almakta. Obezite genel olarak bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranla artması sonucu vücut ağırlığının istenilen düzeyin üstüne çıkması anlamına geliyor. Çok

sayıda faktöre bağlı olan ve tıbbi tedavi gerektiren bir hastalık olan obezitenin nedenlerine bakıldığında; genetik, metabolik, hormonal, sosyo-ekonomik, psikolojik, cinsiyet, alkol alımı, yanlış ve aşırı beslenme, fast food tüketimi, fiziksel aktivite eksikliği gibi birçok etmen bir arada düşünülmekte. Ağırlık kaybı obeziteye bağlı sorunları azaltırken, sağlığı düzenler ve yaşam süresi ile ilgili beklentileri arttırır. Obez bireyler ciddi yaşam tehdidi altındalar” dedi.

Obezite tedavisinin bireylerin tek başına yapmaması gereken bir tedavi olduğuna dikkat çeken Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Cem Güre, “Obezite tedavisi bir ekip işidir. Bir doktor, diyetisyen ve psikolog bireyin takibini yapmalı” diye konuştu.