Genel SağlıkHABERLER

SAÇ MEZOTERAPİSİ MEVSİM GEÇİŞİ DÖKÜLMELERİNDE MUCİZE YARATIYOR.

Saç sağlığı uzmanları 1928 yılından beri uygulanan mezoterapinin saç dökülmesinin yoğun olarak yaşandığı mevsim geçişlerinde öneminin büyük olduğunu vurguladı.Yıllardır kullanılan mezoterapinin saçın beslenmesinde etkili olan vitamin, mineral, keratolitik ajanlar ve diğer bazı ilaçları içerdiğinden ötürü etkisinin diğer yöntemlere göre çok daha fazla olduğu belirtildi.

Haberx ’in aldığı bilgiye göre saç mezoterapisi seanslar halinde uygulanan bir yöntem. Seans aralıkları genelde bir hafta şeklinde düzenleniyor ve hastanın dökülmesinin şekline göre bu seanslar 1 ile 8 seans arasında değişebiliyor. Saça sürülen ilaçlara göre mezoterapi ilaçlarının etkisi çok daha güçlü çünkü direkt küçük bir iğne yardımıyla saçların köklerine uygulanıyor. Köke uygulanan ilaç yüzeye sürülen ilaçlara göre ortalama 8 kat daha etkili oluyor ve etkisini çok daha uzun bir süre devam ettiriyor. Öncesinde ozonlanmış sıcak su buharı ile yumuşatılan saçlı deri sayesinde hasta ağrı hissetmiyor ve işlem konforlu bir hale geliyor.

Özellikle gençlerin saç dökülmelerinde sürekli olarak ilaç kullanmaları zor olduğundan mezoterapi çok doğru bir seçenek. Çalışan kişiler için hiçbir risk barındırmayan saç mezoterapisi sonrasında kişi hemen işinin başına dönebilir.

Bütün bu iyi taraflarına rağmen saç mezoterapisinin uzman ellerde planlanması ve yapılması gerektiğini vurgulayan saç sağlığı uzmanları mezoterapi ile birlikte medikal bir şampuan kullanımını da öneriyor.