Genel SağlıkHABERLER

DİŞ BEYAZLATMA İLE KAHVE VE ÇAY LEKELERİNDEN KURTULUN

Yoğun iş temposu, ofiste geçen uzun saatlerde en çok tükettiğimiz şeyler çay ve kahvedir. Çalışırken kimi zaman içimizi ısıtan, kimi zaman ise uykumuzu açan bu içecekelerin dişlerimize verdiği zarar ise zamanla kendini gösterir.

Kahve ve çay tüketiminde bağlı olarak dişlerde meydana gelen lekeler, renkleşmeler çoğu zaman öyle rahatsız edici olur ki gülmemizi bile engeller. Dişlerde meydana gelen lekelerin diş taşı temizliği, renkleşmenin ise belaching adı verilen beyazlatma yöntemi ile kısa bir süre de giderildiğini Diş Hekimi Mehmet Zahid Kazandı belirtiyor ve ekliyor; “diş beyazlatma işleminin bilinen 2 yöntemi vardır. Bunlar ev tipi diş beyazlatma ve ofis tipi diş beyazlatma yöntemidir. Her iki yöntem ile de dişlerinizdeki renkeşmeden kurtulmanız mümkündür. Aralarındaki fark; ofis beyazlatma işleminin 1 saat kadar kısa bir sürede klinik ortamında gerçekleştirilebilmesi, ev tipi diş beyazlatmanın ise ev ortamında 1 hafta kullanılmasıdır.

Bu yöntemlerden hangisinin sizin için uygun olacağına ise diş hekiminiz sizi muayene ettikten sonra verecektir. Bazı durumlarda iki yöntem birlikte kullanılarak sonuç elde edilir.”

Dişlere Zarar Vermezler Ancak….

Diş beyazlatma işleminin diş hekimi kontolünde yapıldığı taktirde dişlere bir zarar vermediğini belirten Diş Hekimi Mehmet Zahid Kazandı diş hekimi kontrolü olmadan uygulanan beyazlatma kitlerinin dişlere zarar verebileceğini belirtirken özellikle yurt dışında çeşitli martketlerde satılan diş beyazlatma kitlerinin kontrolsüz bir şekilde fazla kullanılması durumunda dişlerin zarar görebileceğini ekliyor.