Genel SağlıkHABERLER

KÜRESEL KRİZ METROPOL KADININI DAHA ÇOK HASTA EDİYOR!

Yoğun, stresli çalışma ortamı ve küresel ekonomik krizin yansımaları kadınların vücut direncinin azalması ve karında şişkinlik ve kabızlık gibi problemleri ortaya çıkarabiliyor.. Rekabetçi iş yaşamı stres, gerginlik ve bitkinlik hallerini de beraberinde getiriyor.

Eczaneden alacağımız probiyotik multivitaminler bu sorunlara çözüm olabilir mi?

Uzun çalışma saatleri, yoğun trafik, kısıtlı zamanın getirdiği stres, dengesiz beslenme, uyku düzensizliği ve hareketsizlik metropol kadınının benzer problemleri. Tüm bunlar vücudun zayıf kalmasına ve hastalıkların daha sık görülmesine sebep olabiliyor. Uzmanların görüşüne göre özellikle ofis içinde masa başında yoğun çalışan, şehir içinde alışveriş merkezlerine yakın bölgelerde yaşayan, yürüyüş ve spor yapma imkanı olmayan kadınlarda şişkinlik ve kabızlıkla başlayan sindirim şikayetlerinin daha fazla olduğu belirtiliyor. Son dönemde kadınların kullandığı probiyotikli multivitaminlerin, özellikle şişkinlikle fark edilen sindirim problemlerini gidermesinin yanı sıra gerginlik ve bitkinlik hallerini de azalttığı belirtiliyor.

Alman Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Jan Klod Kayuka probiyotik multivitamin kullanımı hakkında görüşlerini şöyle belirtiyor: “Son zamanlarda strese bağlı bağırsak şikayetleriyle başvuran hastalarımızın sayısı oldukça arttı. Bu artışta yaşadığımız küresel kriz kadar, büyükşehirlere has yoğun ve düzensiz yaşam tarzının etkisi de var. Bu grup hastalarımızda eksikliklerinin olduğu durumlarda vitamin, mineral ve probiyotikleri dışarıdan tamamlamak gerekiyor. Gelişen ilaç teknolojisi sayesinde vitamin, mineral ve probiyotiklerin aynı tablet içinde sunulabilmesi bize gerektiğinde kullanmak üzere iyi bir avantaj getiriyor. Bu durumda probiyotik multivitamin takviyesi sağlayan bir ürün ile bağırsakların düzenli çalışması sağlanırken, vücut direncini artırmak da mümkün oluyor.”

Metropol kadını küresel krizin sağlığını da tehdit etmesine izin vermemek için stresten uzak durmak ya da stresin getirdiği olumsuz etkileri azaltmak için çözümler aramaya devam ediyor.