Genel SağlıkHABERLER

BEYİN TÜMÖRÜ AMELİYATI/ROMANYA

Anadolu Sağlık Merkezi’ne Romanya’dan gelen Cecilia Tudor’un sağlık sorunları altı yıl önce aniden konuşma sorunuyla başlamış. Aniden konuşamamaya başlayan Cecilia Tudor, hastaneye gittiğinde beyninde tümör olduğu belirlenmiş.

Bükreş’te bir kozmetik şirketinde çalışan 27 yaşındaki Cecilia Tudor, hastalığının tanısı konulduğunda hayatının bir anda değiştiğini söylüyor. Doktorunun ameliyat olması gerektiğini söyleyen Cecilia Tudor şöyle devam ediyor:

“Ameliyattan çok korkmuştum ancak mutlaka olmam gerektiği söylendi. Bunun üzerine Bükreş’te ilk ameliyatımı oldum. Ardından bir süre radyoterapi gördüm. Bir süre sonra hayatım normale döndü. Her yıl düzenli olarak doktora kontrole gittim. Her şey yolundaydı. Ancak altı yılın sonunda yeniden bir tümör belirlendi.”

Bükreş’teki doktorlarının tedavisinin devamı için Anadolu Sağlık Merkezi’ni önerdiğini söyleyen Cecilia Tudor, tüm raporlarını Uluslararası Hizmetler Departmanı aracılığıyla Anadolu Sağlık Merkezi’ne gönderdi. Raporları Beyin Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Tuncer Süzer tarafından incelenen Tudor, ikinci bir ameliyat için Türkiye’ye geldi. Prof. Dr. Tuncer Süzer tarafından ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.

Cecilia Tudor, Anadolu Sağlık Merkezi’ndeki deneyimini şu sözlerle anlattı:

“İkinci bir ameliyat beni korkutmuştu. Ancak doktorum Tuncer Bey beni çok rahatlattı ve hemen ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyatım çok iyi geçti, kendimi şu an çok iyi hissediyorum. Anadolu Sağlık Merkezi’ndeki günlerim çok rahat geçti. Kendimi evimde gibi hissettim.”