Genel SağlıkHABERLER

ONKOLOJİ HEMŞİRELERİNE STRES YÖNETİMİ EĞİTİMİ

Anadolu Sağlık Merkezi, Onkoloji Hemşireliği Derneği işbirliği ile “Temel Düzey” Psiko- Onkoloji Kursu düzenliyor. 26- 27 Aralık 2008 tarihlerinde Anadolu Sağlık Merkezi Efes Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek olan kursa tüm Türkiye’den, onkoloji hastalarıyla çalışan ve öğretim elemanı olarak görev yapan hemşireler katılabilecek. Kurs, onkoloji hastalarıyla çalışanların duygu ve düşüncelerini yöneterek stresle başa çıkma becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Anadolu Sağlık Merkezi, Onkoloji Hemşireliği Derneği işbirliği ile onkoloji hastalarıyla çalışanların duygu ve düşüncelerini yöneterek stresle başa çıkma becerilerini geliştirmek amacıyla Psiko- Onkoloji Kursu düzenliyor. Tüm Türkiye’den onkoloji hastalarıyla çalışan ve öğretim elemanı olarak görev yapan hemşirelerin katılabileceği kurs, 26- 27 Aralık 2008 tarihlerinde Anadolu Sağlık Merkezi Efes Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Psiko-Onkoloji Kursu’na Onkoloji Hemşireliği Derneği Psiko-Onkoloji Komisyon Başkanı Prof. Dr. Gülşen Terakye, Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu’ndan Yrd. Doç. Dr. Perihan Güner Küçükkaya ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, Konsültason Liyazon Dr. Nazmiye Yıldırım konuşmacı olarak katılacaklar.

Kurs, “Önce Kendi Oksijen Maskeni Tak” ve “Birinci Düzey Psikolojik Bakım” olmak üzere iki bölümden oluşuyor. İlk bölümde katılımcıların kendini anlama, sorunlarla baş etme, hasta yakınlarıyla ilişki kurma becerilerinin zenginleştirilmesi hedefleniyor. İkinci bölümde ise bütüncül bakım ve insan gereksinimleri kavramlarının tartışılması hedefleniyor. Hastanın yaşadığı duygu ve düşünceyi tanımlama, davranışlarını anlama, hastaya yardım edici uygun tepkileri tanıma, bu bölümde ele alınacak konular arasında yer alıyor.