Genel SağlıkHABERLER

HASTALIKLARDAN KORUNMAK İÇİN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLENDİRİN!

Alerji Uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, havaların soğumasıyla nezle ve grip enfeksiyonlarından korunma yolunun, bağışıklık sitemini güçlendirmekten geçtiğini vurguladı.

Sıcaklara veda ettiğimiz ve soğuk havanın kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde nezle ve gripten korunmak için, enfeksiyonlara karşı vücudumuzu güçlendirmenin yolu bağışıklık sisteminden geçiyor. Alerji Uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak hastalıklardan korunmak için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Kapalı ortamda uzun süre bulunmak virüslerin bulaşması için uygun bir ortam

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte üst solunum yolu hastalıklarına dikkatleri çeken Alerji Uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, uzun süre kapalı ortamlarda aynı havayı solumak, nezle ve gripten sorumlu virüslerin orada yaşamlarını devam ettirmesi ve bulaşması için uygun bir ortam olduğunu söyledi.

Alerjik nezlesi olan kişilere virüs buluşması çok daha kolay

Bu virüslerin, alerjik nezlesi olan kişilere bulaşmasının çok daha kolay olduğunu belirten Prof. Dr. Yonca Tabak, üst solunum yolu enfeksiyonlarının ilerleyen sürede sinüzite dönüşebilmesini engelleyen bir mikrop aşısından yararlandıklarını belirtti.

Bağışıklık sistemini D Vitamini ile desteklemek gerekir

D vitaminin bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için mutlaka gerekli bir vitamin olduğunun altını çizen Prof. Dr. Yonca Tabak, sıcaklara veda ettiğimiz şu günlerde yeterli güneşten mahrum kalındığını, bu açığı D vitamini takviyesi alarak kapatmanın gerekli olduğunu vurguladı.

Omega 3 yağ asitleri de bağışıklık sistemini güçlendirir

Üst solunum enfeksiyonlarına karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanan bir diğer maddenin de omega 3 yağ asitleri olduğunu belirten Prof. Dr. Yonca Tabak, balık ve balık yağında bol bulunan bu vitaminin kış aylarında destek olarak alınmasının önemine dikkat çekti.

Beslenmenin, vücut direncini artırmada çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yonca Tabak, meyve, sebze, tavuk, balık, kırmızı et ve tahıldan alınan besinlerin vücudun antioksidan düzeyini artırdığını ve böylece kış aylarını daha sağlıklı ve hastalıklardan uzak geçirilmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Hastayken meyve suyu yerine su içmek daha faydalı

En iyi balgam söktürücünün su olduğunu belirten Yonca Tabak, alerjik nezlesi olanlara meyve suyu yerine daha fazla su tüketilmesini önerdi.