Genel SağlıkHABERLER

EKLEM RAHATSIZLIKLARININ BAŞINDA GELEN MENİSKÜS; ARTIK AMELİYATSIZ VE HIZLI TEDAVİ EDİLEBİLİYOR…

PRP SİSTEMİYLE UYGULANAN TEDAVİDE; HASTALAR AMELİYATTAN DOĞABİLECEK SIKINTILARDAN KURTULURKEN HIZLI İYİLEŞME SÜRECİ İLE DE YAŞAM KALİTESİNDEN ÖDÜN VERMİYOR…

Dr. Özgür Esen Çetiner, PRP ve Ozon’u uygulayarak menisküs başta olmak üzere pek çok kas sistemi hastalıklarının ameliyatsız tedavi edilebildiğini kamu oyu ile paylaştı. Çeşitli hastalıkların tedavisinde başarıyla uygulanan doğal bir tedavi metodudu olan; PRP ingilizce (Platelet Rich Plazma)ifadesinin baş harflerinden türetilmiş olup trombositten zengin plazma anlamına gelmektedir…

Bu yöntemle ilaç hastanın kendi kanından hazırlanmaktadır. Trombosit kanın pıhtılaşmayı sağlayan elemanı olup, içindeki büyüme faktörleri yara iyileşmesinde, yeni bir doku modeli oluşturarak doku iyileşmesini sağlamaktadır.

Dr. Özgür Esen Çetiner, hazırlanan PRP içine ozon molekülünü ekleyerek; ozon varlığında trombositlerin fonksiyonları ve trombosit içindeki büyüme faktörlerinin salınımını arttırmıştır. Ozonlu prp uygulamasında hasarlı dokuya kan dolaşımıyla taşınacak olandan çok daha fazla büyüme faktörü ulaştırılmış olur.

Nasıl Uygulanmakta?

Yöntem çok ince iğnelerle eklem aralığı ve çevresine ozonlanmış prp’nin verilmesi şeklindedir. Genelde 15 gün ara ile en az üç seans uygulanır .Yöntemin yan etkisi yoktur. Eklem aralığında (omuz,diz,dirsek..)tendon kıkırdak gibi yapıların iyileşmesini sağlar. Dizdeki kireçlenme, kıkırdak yitimine bağlı ağrı, hareket kısıtlılığı gibi şikayetlerde tedavi edici yöntemdir. Dr. Özgür Esen Çetiner; gelişen teknoloji ve tedavi sistemlerinde; hastanın hayat yaşam koşullarının kalitesini düşürmeden, hareket kabiliyetini kısıtlamadan hızlı sonuç alınabilecek tedavi yöntemlerinin uygulanma gerekliliğini vurgularken, ülkemizde bu çalışmaların yayılması için çalışmalarını sürdürdüğünü paylaştı.

Son zamanlarda ünlü sporcuları,sakatlanma sonrası kısa sürede iyileştiren bu tedavide hastadan alınan kan özel bir işlemden geçirilmektedir. Kanın plazma kısmı ayrıştırılmakta ve ayrıştırılan kanın bu kısmı ozonlanıp yeniden hastaya bölgesel olarak uygulanarak hedef bölgede hızla iyileşme sağlanmaktadır…

PRP ,KAS SİSTEMİ HASTALIKLARINDA BAŞKA HANGİ ALANLARDA UYGULANABİLİR?

Tendon(kiriş) yaralanmaları
Omuz ekleminin kronik tendinitleri
Aşil(topuk)tendon yara;lanmaları
Tenisçi dirseği
Eklemlerde operasyon sonrası ağrı
Bağ yaralanmaları
Diz eklemi ve ayak bileği yaralanmaları
Kıkırdak sorunları(PRP uygulamasının kıkırdak kayıplarının iyileşme hızını ve iyileşme dokusunun kalitesini arttırdığı deneylerle gösterilmiştir)
Diz eklemi kireçlemesi ve aşınması
Menisküs yaralanması tamirinde

Tedavi acı verici mi? Ne kadar sürede seans tamamlanmaktadır?

Tedaviden sonra enjeksiyon yapılan bölgede çok hafif ağrı olabilir. Tedaviden sonra birkaç gün ağır spor faaliyetlerinden kaçınmak gerekir ancak günlük faaliyetlere devam edilebilir. İşlem yarım saat gibi kısa sürdüğünden öğlen tatilinde bile yaptırabilirsiniz.

Ozon Nedir?

Ozon , üç oksijen atomundan oluşan doğal bir gazdır. Yüksek enerjiye sahip güneş ışınlarının normal oksijen moleküllerine (O2) çarpmasıyla ortaya çıkan ( O) atomlarının diğer O2 molekülleriyle birleşmesi sonucunda meydana gelir. Ozon gazı, oda sıcaklığında renksiz, kendine özgü kokusu olan bir gazdır. Yıldırım ve şimşek olayların görüldüğü doğa olaylarından sonra, oksijen gazının atmosferde güneş ışınlarıyla tepkimeye girmesi sonucu ozon gazı oluşur.Bu tür havalarda duyulan koku aslında ozonun kokusudur.

Ozonun İlk Adımları.

Ozon gazı, günümüzde popülerliğini yeni kazanmaya başlasa da, aslında köklü bir tarihi vardır.

Ozon molekülü 1840 yılında Christian Schönbein tarafından bulunmuştur.

1856 yılında ameliyathane dezenfeksiyonunda,
1870 yılında; ilk defa kan yoluyla Dr.C.Lender Germany kullanmıştır.

1902 yılında;
H.J.Clarke anemi.kanser,diyabet, influenza(grip) ve morfin zehirlenmelerinde kullandı.

1904 yılında; ozon suyu ve ozonlu yağın kullanımı Charles Marchand tarafından öne sürüldü.

1915 yılında18 Dr. Albert Wolf, 1. Dünya Savaşında kangren ve yaraları ozonla tedavi etti.

1941 – Almanya’da II.Dünya savaşında, uzun saatler uçan pilotların uçuş sürelerini uzatmak için ozon aldıkları ve bu nedenle “Hitler Aşısı” olarak adlandırıldığı bilinmiştir.

Ozon Hangi Hastalıklarda Etkilidir?

* Dolaşım bozuklukları ve damar tıkanıklarında,Yara ve yanık tedavilerinde,Bağırsak hastalıklarında,(ülseratif kolit,crohn)

* Alzheimer, Parkinson, Demans gibi nörolojik hastalıklarda,Ağrılı kas hastalıklarında,( kas tutulması ve travmalarda, bel ve boyun fıtıklarında ), Cilt ve saç hastalıklarında, Detoks ve antiaging uygulamalarında, Kanserde tedaviye destek amacıyla, Zeka ve hafızanın güçlendirilmesinde, Bağışıklık sisteminin düzenlenmesinde ve Kronik yorgunluk sendromu ve stres tedavisinde kullanılır.

Ozon Hangi Yöntemlerle Uygulanır?

Majör Tedavi Uygulaması;
Hastadan alınan bir miktar kanın ( 50 ml/ 100 ml), ozonlanarak tekrar damara verilmesidir.
Minör Tedavi Uygulaması;
Hastadan alınan kanın ( 3 ml-5 ml) ozonlanarak kas içine yapılması işlemidir.
Kas İçine Ozon Enjeksiyonu
Rektal Ozon Uygulaması
Eklem İçi Ozon Uygulaması
Torbalama Yöntemi ile Ozon Uygulaması
Deri Altı Ozon Terapi Uygulaması