Genel SağlıkHABERLER

DBE DAVRANIŞ BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİLERİN “SINAV PERFORMANSINI GELİŞTİRMEDE AİLENİN ROLÜ EĞİTİMİ

25 yıllık psikolojik terapi birikimiyle hizmet veren DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, 2011 açık eğitimlerine 11 Aralık 2011 Pazar, 14.30 – 16.30 arasında düzenlenecek Sınav Performansını Geliştirmede Ailenin Rolü’ konulu çalışmayla devam ediyor.

Etkinlik, DBE Eğitim Salonları-Nişantaşı’nda gerçekleştirilecek.

DBE Çocuk ve Genç Psikolojik Danışmanlık Merkezi, 2011 Açık Eğitimleri kapsamında ‘Sınav Performansını Geliştirmede Ailenin Rolü’ konulu bir eğitim düzenliyor. 11 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek eğitimde; velilerin üstlenmeleri gereken roller ve izleyecekleri yollar ele alınarak, ailelerin çocuklarda sınav kaygısına neden olabilecek tutumlarını anlayabilmelerine ve çocuklarının sınav performanslarını geliştirebilmelerine yönelik bilgi ve beceri kazanmaları amaçlanıyor.

Eğitim hayatları boyunca, başta SBS ve LYS olmak üzere zorlu birçok sınava giren öğrencilerin, hazırlık dönemleri süresince karşılaştıkları yoğun çalışma temposu ve yılın tamamına yayılan ders programlarının çocuklar kadar ailelerinin psikolojisini de olumsuz etkilediği bir gerçek. Aile içinde yaşanan psikolojik gerilimlerin çocukların sınav performansına yansıması pek çok açıdan negatif etkiler yaratıyor. Yaşanan bu tabloyu pozitife çevirmek için çocuğun kişilik yapısından, öğrenme biçimi ve becerilerine, sınava yüklenen anlamdan, sınav taktiklerine kadar birçok zihinsel, duygusal, davranışsal ve fiziksel faktörün göz önüne alınarak gerekli profesyonel müdahalelerin yapılması öngörülür.

Bu amaçla, öğrenme sistemindeki nörogelişimsel alanları tanımak, kişisel özellikleri belirlemek ve gerçekçi hedefler oluşturmanın yanı sıra, duygu-düşünce-davranış müdahaleleri, sağlıklı vücut, sağlıklı beyin, sağlıklı psikoloji ve kaygı kontrolünün işleneceği /ele alınacağı eğitim kapsamında performansı geliştiren ‘Bireysel Psikoterapi ve Müdahale Programı’ velilerle paylaşılacak.

DBE Çocuk ve Genç Psikolojik Danışmanlık Merkezi Uzman Psikologu Şeyda Özdalga tarafından verilecek eğitime, sınava hazırlanan tüm öğrencilerin ebeveynleri katılabilir. Anne ve babaların birlikte katılımında ikinci ebeveyne yüzde 50 indirim yapılacak eğitimin katılımcı sayısı kontenjan ile sınırlıdır.