Genel SağlıkHABERLER

SAHTE İLACA ŞOK BASKIN!

İstanbul İl Sağlık Müdürü Operatör Dr. Osman Karaaslan, “Vatandaşlarımız, açıkta ve ruhsatsız olarak satılan ilaçları almakla sağlıklarını riske atmaktadır” dedi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Karaaslan, piyasada açıktan satılan ilaçlara karşı başlattığı savaşı bugün Tahtakale’ye taşıdı.İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ve eczacılar, Tahtakale Tomruk Sokak üzerinde ve çevresinde açıkta satılan ilaçları toplamak amacıyla polis ekipleriyle birlikte operasyon düzenledi.Yaklaşık 30 dakika önce polis ekiplerinin aynı sokağa operasyon yapması nedeniyle sağlık ekipleri ve eczacılar, operasyondan boş döndü.

Açıkta ve ruhsatsız satılan ilaçların içeriğinde ne olduğunu bilmenin mümkün olmadığını dile getiren İl Sağlık Müdürü Operatör Dr. Osman Karaaslan, daha önce yapılan denetimler sonrası ele geçen ilaçlar üzerinde yapılan incelemede, ilaçların içinde etken madde olmadığının ortaya çıktığını söyledi.

Açıkta ve ruhsatsız olarak satılan ilaçların içinde yüksek oranda toksit madde bulunduğuna dikkati çeken Dr. Karaaslan, “Bu ilaçlar, uygun saklama koşullarında saklanmadığından kısa sürede bozulmaktadır. Bu nedenle ilaç zehirlenmeleri olmaktadır. Bu ilaçlar, böbrek ve karaciğer yetmezliklerine neden olmaktadır.

Vatandaşlarımız, bu ilaçları almakla sağlıklarını riske atmaktadırlar. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, bu tür ilaçları satanları merkezimize ihbar etmeleridir” dedi.

Kaçak ilaçlara karşı yapılan operasyonların ilerideki günlerde de İstanbul’un çeşitli semtlerinde devam edeceği belirtildi.