Genel SağlıkHABERLER

ŞİZOFRENİ İLACI OLUMLU SONUÇ VERDİ

Yetişkinlerde şizofrenide kullanılan Risperidone etken maddesi, deneylerde, çocuklardaki içe kapanıklık sorunu üzerinde etkili bulundu

Risperidone etken maddesi içeren ilacın, eskisinden daha güvenli hale getirildiğini hatırlatan uzmanlar, ilacın eski versiyonunun ağır yan etkileri olduğunu belirttiler. İçe kapanık 101 çocuk üzerinde 12 hafta süreyle denenen madde, deneklerin yüzde 69’unda olumlu sonuç verdi. Placebo verilen grubun ise yüzde 12’sinde olumlu gelişme gözlendi.

ABD’de bazı doktorların, bir beyin rahatsızlığı olan ve gelişmeyi önleyen içe kapanıklığa karşı bu etken maddeyi kullandığı kaydedildi. Maddeyi kullanan deneklerde, hafif oranda bitkinlik, baş dönmesi, uyuklama ve saçmalama gibi yan etkiler belirlendi.

New York Albert Einstein Tıp Okulu uzmanlarından Dr. Isabelle Rapin, Risperidone etken maddesini içeren ilacın içine kapanık çocuklarda yaygın olarak kullanılabilmesi için yeni ve kapsamlı araştırmalara gerek olduğunu vurguladı. Yeni araştırmalarda, ilacın uzun dönemdeki etkisi gözlenecek.

Araştırma raporu, New England Journal of Medicine adlı dergide yer aldı.