Genel SağlıkHABERLER

200 BİN ÇOCUK KIZAMIK AŞISI OLDU

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan bir aylık çalışma sonucunda 9-59 aylık çocuk nüfusunun yüzde 87.22’sine ulaşıldığı bildirildi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 200 bin 121 çocuğa kızamık aşısı yapıldığı ve bir aylık çalışma sonucunda hedeflenen 9-59 aylık çocuk nüfusunun yüzde 87.22’sine ulaşıldığı bildirildi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Akşit, yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Bölgesi’nin 2007 yılında bölgeye bağlı ülkelerde, yerli kızamık vakaların eliminasyonunu hedeflediğini belirtti. Türkiye’de de bu çerçevede kızamık aşılama plan ve stratejileri belirlendiği kaydeden Akşit, şu bilgileri verdi: “Bunun için 9-59 ay grubu çocuklarda uygulama yapılmıştır. 9-59 aylık çocuk grubuna (immum yetmezlik ve immum baskılaması) olanlar hariç kızamık geçirip geçirmediğine ve aşılı olup olmadığına bakılmaksızın kızamık aşıları ev ziyareti yapılarak uygulanmıştır.” Akşit, söz konusu aşı uygulamasında hedefin 2007 yılına kadar çocuklarda kızamığı yok etmek olduğunu bildirdi.