Genel SağlıkHABERLER

KİLO ALMANIN SEBEPLERİ

İnsan hayatında zaman zaman gerçekleşen birtakım değişiklikler, aksilikler veya sinir bozucu gelişmeler vücut ağırlığını olumlu ya da olumsuz etkiliyor. İşte kendinizi kaybetmemeniz gereken ve ruh halinizi iyi tutarak mantıklı davranmanız gereken durumlar

Ayrılıklar

Özellikle de aşk hayatındaki ayrılıklar insanı çileden çıkarmaya yetiyor. Eşinizden veya sevgilinizden ayrıldıysanız, sıkıntıdan, stresten veya üzüntüden bol bol yemek yemeniz normal. Ama unutmayın: hiç kimse için kendinizi harap etmeye ve kilo almaya değmez. Kendinizi mutsuz etmek yerine inadına dışarı çıkın, süslenin, yeni insanlarla tanışın ve hayatınızı yaşamaya bakın.

Doğum yapmak

Bir bebek dünyaya getirdikten sonra yemek saatleriniz, uyku saatleriniz ve spor saatleriniz şaşıyor. Sonuç olarak da kilo almamak elde değil. Formunuzu koruyabilmeniz için biraz spor yapmanız gerekiyor.

Evlenmek

Evlilik merasimi aslında ‘kilolar’ açısından hiç de eğlenceli bir iş değil. Özellikle böyle günlerde her kafadan bir ses çıkar, aileler her şeye karışır, aynı zamanda da her adım ‘para’ demektir. Böyle bir durumda herkes kocaman bir hamburgerle stresini gidermeye çalışır. Çok dikkatli olun.

Yakınını kaybetmek

Bir yakınını kaybetmek de kilo alma nedenlerinden biri. Bir insan, bir yakınının ölümüyle sarsılır ve üzüntüsünden dolayı kendini genellikle yemeye içmeye vurur. Böyle durumlarda aile ve arkadaş desteği çok önemli.

Yeni bir işe başlamak

İşten ayrılmak kadar, yeni bir işe başlamak da stresli bir olay. Uyum sağlama çabası ve kendinizi kanıtlama hırsı sizi strese sokabilir. Dolayısıyla, börekler çörekler ve çikolatalar size her zamankinden daha çekici gelebilir. Sakin olun ve sakin bir şekilde işlerin şirkette nasıl yürüdüğüne bakın.

İşten ayrılmak

Kilo almak için en büyük nedenlerden biri de iş hayatındaki sorunlar. Özellikle işten ayrılmak ve birden bire parasız kaldığının farkına varmak insanda depresyon yaratıyor. Bu da insanı bol bol yemek yemeye itiyor. Her şeyin düzeleceğini düşünerek kendinize moral vermeniz ve düzenli yaşam tarzınıza devam etmeniz gerekiyor.

Taşınmak

Eşyalarınızı toparlamak ve artık bambaşka bir mekanda yaşayacağınızı bilmek, doğal olarak sizi strese sokar, bu durum da yemeklere saldırma riskini yükseltir. Bu durumda bütün bu sıkıntıların gecici olduğunu düşünmeye çalışın.