Genel SağlıkHABERLER

“İSTANBUL İL ÖZEL İDARESİ ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZI SEVİNDİRDİ”

İstanbul İl Özel İdaresi’nden 70 Engelli Vatandaşımıza Akülü Tekerlekli Sandalye

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından 70 engelli vatandaşımızın akülü tekerlekli sandalyeleri teslim edildi.

İstanbul’a başta eğitim ve sağlık olmak üzere sosyal hizmetler, kültür, spor, tarım, güvenlik gibi alanlarda özel hizmetler sunan İstanbul İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi’nde alınan karar gereği, Engelliler Komisyonu’nun çalışmalarıyla, 70 engelli vatandaşımızı daha akülü tekerlekli sandalyeye kavuşturdu. İstanbul İl Özel İdaresinde düzenlenen törenle akülü tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara teslim edildi. Teslim sırasında İl Genel Meclisi üyeleri de vatandaşlarla yakından ilgilendi.

Konu ile ilgili açıklama yapan İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya “Vatandaşlarımızın yüzlerindeki gülümseme, memnuniyet bizleri çok mutlu ediyor. Onların duygularını paylaşıyor, dertlerine ortak olmaya çalışıyoruz. 2008’den bugüne toplam 538bin 760 TL ödenekle 354 akülü tekerlekli sandalye dağıtımı yaptık” dedi.

Engelli vatandaşlar Özel İdare’nin bu duyarlı hizmetinden ötürü minnet duygularını belirterek şunları söylediler; bir senedir yatağa bağımlı yaşayan 73 yaşındaki İzzet Baykuş; ‘Bu tekerlekli sandalye sayesinde eşimi dostumu ziyarete gidebileceğim. Bizlere bu hizmeti sunanlara sonsuz teşekkür ediyorum.’ Dedi. 21 yaşındaki Sevgi Kızılkaya özgürce bir gülümseme ile şunları söyledi; Bütün gün evde kalmak zorundaydım. Koltuk değnekleri ile çok zor dışarı çıkabiliyordum hastalığım ilerlediği için artık çıkamıyordum. Bu tekerlekli sandalye ile özgürce dışarıda dolaşacağım. Herkese çok teşekkür ediyorum.’dedi.