Genel SağlıkHABERLER

“KİŞİYE ÖZEL ALTIN STANDARTLI MUAYENE” İLE SAĞLIĞINIZA YATIRIM YAPIN

Daha genç görünmek için çeşit çeşit kremlerle cildinize bakım yapıyorsunuz, saç şeklinizi rengini değiştiriyorsunuz; ama genç görünmenin temel koşulu olan sağlığınız için aynı özeni gösteriyor musunuz?

Sağlığınıza dikkat etmezseniz vücut yaşınız ve tıbbî riskleriniz yükselir. Bu riskleri belirlemek, sizin için en uygun kremlerin, antioksidanın veya egzersizlerin hatta besinlerin hangileri olduğunu öğrenmek için sizi baştan sonra doğru yönlendirecek ve hayatınızın her aşamasında yanınızda olacak bir doktora ihtiyacınız var.

İyi bir doktor kontrolünde olmanın sayısız faydaları var : Sağlık konusunda pek çok noktayı danışmanın yanı sıra en doğru botox ve dolguyu uygulatmak, en iyi mezoterapi ürünleriyle cildinize destek olmak, uygun nemlendiriciyi seçmek, size en yararlı güneş koruyucuyu tespit etmek gibi bir çok faydayı sayabiliriz. Bu anlamda işbirliği yapacağınız “estetik medikal hekiminiz” gerekli kontrolleri yaparak size uygun öneriler getirecektir.

Estetik Medikal Hekimi ve Beslenme Danışmanı Dr. Alp Mamak konuyla ilgili olarak şunları söylüyor : “Yaşınız ilerlerken yalnızca estetik müdahaleye güvenmek sizi yaşlanmaktan da yaşlı görünmekten de kurtarmayacaktır. ’Kilo alırsam nasıl olsa yağlarımı aldırırım, krem sürmesem de olur nasıl olsa yüzümü gerdiririm.’ demek sizi tahmin ettiğinizden çok daha erken yaşlanmaya sürükler. Zayıflama ve gençleşme işlemlerinde doğu-batı tıbbî sentezi ile doğru tedaviyi içten dışa planlamak gerekir. Botox yaptırdığınızda bile beslenmenizi bu duruma göre düzenlemeniz gerekir; cildi içten toparlayacak mineral takviyelerine ihtiyacınız olacaktır.”

Organların yaşını öğrenmenin de önemli faydaları olduğunu belirten Mamak, “Organlarınızın yaşını öğrenebilmek için en güvenilir yöntem FDA onaylı segmental vücut kompozisyon analizidir; bu analizi yaptırarark sonuçları bu konuda uzman bir hekime yorumlatmalısınız. Böylelikle hekiminiz, sizi uygun bir beslenme ve egzersiz planı hazırlayacaktır. Bio-empedans iletkenliği ile vücudunuzda bölgesel olarak yağ-kas-kemik-su birikimi ölçümü yaparak kötü yağ birikminin temel bölgesini tespit etmek, kaslarınızı ne kadar kullandığınızı görmek, mineral ve protein düzeyini değerlendirmek mümkün olacaktır.” diyor.

Dr. Alp Mamak kendisinin oluşturduğu ve uyguladığı “Kişiye Uygun Altın Standartlı Muayene” basamaklarını ise şöyle anlatıyor : “Doktordan doktora muayene sistemi değişse de; zayıflamak isteyen ya da daha önceden zayıflamayı denemiş ancak kilo verememiş hastada uygulanması gereken basamaklar şu şekilde olmalıdır; ‘Vücut Segmental Kompoziyon Analizi’, ‘Tıbbi Geçmişin Değerlendirilmesi ve Analizin Yorumlanması’, ‘Laboratuar ve tetkiklerin istenmesi’, ‘Tahlillerin değerlendirilmesi’, ‘Kontroller’. Ancak tüm bu aşamaların dikkatle takip edilmesiyle kişiye özel uygulamaları ve önerileri geliştirmek mümkün olacaktır.”