Genel SağlıkHABERLER

DENİZ YERİNE HAVUZLARI TERÇİH EDİN

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gamze Çan, hamile bayanların deniz yerine havuzda serinlemelerinin daha sağlıklı olacağını söyledi.

Yaz sıcaklarının en üst düzeye çıktığı şu günlerde tüm insanlar gibi hamile bayanların da serinlemeye ihtiyacı olacağını kaydeden Doç. Dr. Çan, “Düşük tehlikesi yoksa ve ağır bir hamilelik dönemi geçirmiyorsa hamile bir bayan için en iyi spor yüzmektir. Hamile bayanlar kendileri ve bebeklerinin sağlığı için deniz yerine havuzlarda yüzmelidir. Çünkü havuzlar denizlere oranla daha temizdir. Havuzlar temizlenebilmekte ve dezenfekte edilmektedir. Hamile bayanların deniz kirliliğinin tehlikeli boyutlara ulaştığı sahillerde denize girmeleri ileride istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Hatalı doğumlar ve düşükler meydana gelebilir” dedi.

Doç. Dr. Çan, yüzme havuzlarının temizlenmesinde kullanılan kimyasalların deri, ağız veya vajina yoluyla vücuda girmesinin zor olduğunu, ancak çok su yutulması durumunda tehlikeli olabileceğini de ifade etti. Çan,”Hamile bayanlar hamilelik dönemlerinde her zaman olduğu gibi havuzlarda da dikkatli olmalı, gereğinden fazla suda kalmamalı ve su yutmamaya dikkat etmelidir” diye konuştu.