Genel SağlıkHABERLER

DİYABET HASTALARINDA BACAK KESİLMESİNİN ÖNÜNE GECİLEBİLİR

Doç. Dr. Cemal Aygıt, şeker hastalığı nedeniyle ayağında iyileşmeyen yara açılan hastalarda, bacak kesilmesinin önüne geçilmeye başlandığını söyledi

Trakya Üniversitesi (T.Ü.) Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Cemal Aygıt, şeker hastalarının sağlık sorunlarının özel tedavi gerektirdiğini belirtti.

Geçen yıllara kadar, şeker hastalığı nedeniyle ayağında iyileşmeyen yara açılan hastaların bacağının kesildiğini hatırlatan Doç. Dr. Aygıt, şunları kaydetti: “Şeker hastalığı (diabet) nedeniyle ayağında iyileşmeyen yara açılan hastalarda bacak kesilmesinin önüne geçilmeye başlandı. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bu tür hastalarda uzuv kaybını önlemek için farklı ameliyat yöntemleri uygulanıyor. Biz de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bu tür hastalar için özel tedavi yöntemi uyguluyoruz.”

Doç. Dr. Aygıt, bacağında damar tıkanıklığı ve yarası olan her şeker hastasının, bir damar cerrahı ve bir plastik cerrah tarafından değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.