Genel SağlıkHABERLER

DİŞLERİNİZ SİZ DİZİNİZİ SEYREDERKEN BEYAZLASIN

Işıl ışıl parlayan dişler ile içten, sıcak bir gülümseme kişinin kendini ifade etmesinin en güzel yoludur. Sıralı, beyaz dişlere sahip kişiler gülüşleri ile karşılarındakileri etkilerken, gülüşünden memnun olmayan sarı dişlere sahip kişiler gülüşlerini ve dişlerini gizlerler. Sarı, renkleşmiş dişler yüzünden gülüşü saklamanın artık geride kaldığını belirten Diş Hekimi Özlem Acar bembeyaz dişlere sahip olabilmek için diş hekimliğinde uygulanan son yöntemlerden bahsediyor. İşte bembeyaz dişlere sahip olmak için uygulanan yöntemler;

Bir saatte bembeyaz dişler; Beyaz dişler ile rahatça gülümseyebilmek isteyenlerin en sık tercih ettiği bleaching yöntemi ev ve ofis tipi olmak üzere iki farklı şekilde uygulanabilir. Ofis tipi diş beyazlatma yöntemi diş hekimi gözetiminde yapılır. Beyazlatma işlemi diş hekiminin dişleri mikrobiyal dental plaktan arındırmak için yapacağı diş taşı temizliği ve parlatma ile başlar. Beyazlatma jeli dişe uygulandıktan sonra bu jelin halojen/led ışık kaynakları ya da lazerle aktive edilmesi sonucu dişin içindeki renkli sıvının aktif hale gelmesi sağlanır. Yaklaşık 45 dakika süren uygulama sonrasında dişlerde istenilen beyazlık elde edilir. Elde edilen beyazlık, 1 senelik periyotlarla kontrolü yapıldığı takdirde 3-4 sene kadar korunabilir. Bu süreç sigara, kahve ve renklendirici gıdaları çok kullananlarda kısalabilir ancak yapılacak kontrollerle ve beyazlatma işleminin bir seans tekrarlanmasıyla beyazlığın 3-4 yıl korunması sağlanabilir.

Evde dizi seyrederken beyazlayan dişler; Evde dizi seyrederken, bulaşık yıkarken beyaz dişlere sahip olmak isteyenlere ev tipi diş beyazlatma yöntemi alternatif sunar. Ev tipi diş beyazlatma yönteminde kullanılan solüsyonlar ofis tipine göre daha düşük konsantrasyonludur. Diş hekimi tarafından hastanın ağzından alınan ölçülere göre özel olarak hazırlanmış şeffaf plakların içine yine diş hekiminin verdiği jellerin konularak dişler üzerine 2-3 saat kadar tutulması ile uygulanır. Kişi işlem sırasında yemek yemek dışında konuşma, uyuma gibi bütün eylemleri gerçekleştirebilir. Bu işlem ile elde edilen beyazlık ofis tipine nazaran daha uzun sürede elde edilir. Tercih olarak uygulama zamanı, plaklarla konuşma güçleştiği ve yemek yerken problem yaşanacağı için akşam saatleridir. Ev tipi beyazlatma işlemi diş rengi çok koyu olan ya da dirençli vakalarda ofis beyazlatma işlemi ile beraber de uygulanabilir. Estetik diş hekimliğindeki son teknolojiler sayesinde beyaz dişler ile gülümsemenin artık hayal olmaktan çıktığını söyleyen diş hekimi Özlem Acar bu tedavi seçenekleri arasında en doğru olanın muayene sonrasında diş hekimi tarafından verilmesi gerektiğinin de altını çiziyor.