Genel SağlıkHABERLER

SELÜLİTLERİNİZE BUHAR TEDAVİSİ!

Tüm beden için yapılacak ısı tedavileri, bahar temizliği için mükemmel bir çözüm. Isı; derideki dolaşımını artırıyor ve derinin dokusunu iyileştirip selülitleri yok etmeye yardım ediyor.

Banyolar morel düzeltiyor

Isı banyoları aynı zamanda moral düzeltiyor, akne gibi birçok deri problemini çözüyor. Buhar ve ısı banyolarının en önemli işlevi ise, vücuttaki toksin atımını sağlaması. Nasıl yapılıyor sorusuna gelince..

Şifalı otlarla haftada bir kez yapacağınız buhar banyoları cildinize canlılık ve bütün vücudunuza sağlık kazandırır. Normal ciltlere lavanta ve adaçayı, kuru ciltler için fesleğen ve papatya, yağlı ve karma ciltler için nane ve limon kabuğu yararlı.

Uygulamak için geniş bir kâseyi kaynar suyla doldurun. Su, biraz soğuduktan sonra içine sizin için uygun olan bitki karışımından 2 kaşık kadar atın. Karıştırıp 5 dakika kadar bekleyin. Geniş bir örtü ile başınızı kabın üzerine getirerek örtün. Gözünüzü kapatarak yüzünüzü buhara tutun. En fazla 3 dakika kadar bekledikten sonra yüzünüzü kurulayarak nemlendirici bir yağ veya krem sürün.

Buhar banyolarından sonra kendinize yarım ya da bir saat ayırın. Yemekten iki saat sonrasına kadar saunaya girmeyin. Derinizi saunadan sonra doğal olarak kurutun.

Isı banyolarında sıcaklığın ayarı çok önemli. 40 – 43 derece arasında tutulmalı. Vücudunuzu bir havluyla kurutun ve üzerinize 20 dakika süreyle bir battaniye örtün. 10 günlük çiğ besin diyeti süresince iki kez sauna yapmak çok yararlı olabilir.