Genel SağlıkHABERLER

ÖZEL HASTANE SAHİPLERİ AYAKLANDI!

Özel Hastaneler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, kardiyoloji tedavilerinde bir kez kullanılan “kateter” adlı malzemenin özel hastaneler tarafından defalarca kullanıldığına dair iddiaları yalanladı.

Özel Hastaneler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. “Kateter” adlı tek kullanımlık malzemenin özel hastaneler tarafından defalarca kullanıldığına dair çıkan haberin büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalışan özel hastaneleri töhmet altında bıraktığını belirten Dr Ofluoğlu, kardiyolojik tedavi yaptırmak için sırada bekleyen ve özel hastanelere sevk edilen binlerce vatandaşı endişeye sevk ettiğini belirtti.

Türk özel sağlık sektöründe değil, hastanelerde çare arayan vatandaşların büyük infialine neden olduğunu ifade eden Dr. Ofluoğlu, şöyle konuştu:

“Devletimizin sağlık hizmeti vermekte zorlandığı, özellikle kardiyoloji gibi büyük önem taşıyan bir alanda sağlık hizmeti veren özel hastaneler üzerinde uyandırılmak istenen bir şüphe, doğrudan insan hayatını tehdit etmiştir. Bu haberin tesiri ile tedavisini geciktirecek ve olası bir ölümle sonuçlanacak insanımızın hayatının bedeli kimden sorulacak? Bunun hesabını kim verecektir. Kim o zaman bu iddiaya ya da habere ben imza attım diyebilecektir?”

Olayın ardında bir rant kavgasının olduğunu öne süren Dr. Ofluoğlu, “Fiyat politikaları bu gibi haberlerin çıkmasına neden oluyor. Böyle bir uygulamayı hiçbir tıp hekimi yapmaz” dedi.

Haberi yayınlayan basın kuruluşunu, haberde kast ettiği hastanelerin isimlerini açıklamak üzere göreve çağıran Dr. Ofluoğlu, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlattı. Türk adaletinin saygın savcılarını, inanılmaz iddiaları araştırmaya davet ettik” diye konuştu.