Genel SağlıkHABERLER

HAFTA SONU POLİKLİNİĞİNDE YENİ BRANŞLAR

“Değişim Ve Kalite Özveriyle Başlar”

Adıyaman 82.Yıl Devlet Hastanesi’nin örnek uygulaması olan hafta sonu polikliniğine yeni branşlar eklendi. Artık hafta sonları Dahiliye, Genel cerrahi, Göğüs Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları, Cildiye, Üroloji, Beyin cerrahisi, KBB, ortopedi ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon branşlarında poliklinik hizmeti verilecek.

Adıyaman 82.Yıl Devlet Başhekimi Uzm.Dr. M.Murtaza Yetiş, konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Sağlık hizmetine erişimi kolaylaştırıcı örnek uygulamalarıyla öne çıkan hastanemiz yeni bir çalışmayla bu misyonunu devam ettiriyor. Özellikle hafta sonu uzman hekim poliklinik hizmeti verilememesi sebebiyle birçok hasta acil polikliniklere başvurmakta, acil servislerin aşırı yüklenmesine sebep olmaktadır. Diğer yandan yoğunluğun getirdiği memnuniyetsizliğin artmasına da yol açmaktadır.

Bu durumu gidermek amacıyla hastanemizde her cumartesi saat 10.00-14.00 arasında Dahiliye, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları, Cildiye, Üroloji, Beyin Cerrahisi, KBB,Ortopedi ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon branşlarında poliklinik hizmeti verilmekteydi.Son olarak bu branşlara Göz , Psikiyatri ve Kardiyoloji branşları da eklenerek hizmet yelpazesi genişletilmiştir.

Hastalarımız randevu sistemleri üzerinden ya da doğrudan hastanemiz ilk kayıt birimlerinden poliklinik başvurusu yapabilecektir.”