Genel SağlıkHABERLER

DÜNYAGÖZ FARKINDA OTİZMLİ BİREYLERİN YANINDA

Otizmli bireyleri daha iyi anlamak ve onlara en iyi hizmeti vermek için harekete geçen Dünyagöz Hastaneler Grubu, Tohum Otizm Vakfı işbirliğinde “Otizmli Bireylerde Göz Muayenesi” konulu seminer düzenleyerek hekimlerden sağlık personellerine ve hasta danışmanlarına kadar tüm çalışanlarının otizmli hastalarla daha iyi iletişim kurmaları için eğitim düzenledi.

Günümüzde rastlanan en yaygın nörolojik bozukluklardan biri Otizm… Her 110 çocuktan birini etkilediği kabul edilen otizm hastalığının toplum tarafından daha iyi anlaşılması otizmli bireylerin hayatlarını kolaylaştıran önemli bir unsur. ‘Toplumun her kesimine en iyi hizmeti vermek’ felsefesiyle yola çıkan Dünyagöz Hastaneler Grubu, Tohum Otizm Vakfı işbirliğinde “Otizmli Bireylerde Göz Muayenesi” konulu seminer düzenleyerek hekimlerden sağlık personellerine ve hasta danışmanlarına kadar tüm çalışanlarını otizmli hastalarla daha iyi iletişim kurmaları konusunda eğitimden geçirdi.

Tohum Otizm Vakfı Eğitim Direktörü ve Tohum Otizm Okulu Müdürü Doç. Dr. Binyamin Birkan tarafından verilen eğitimlerlerde otizm ve otizmli bireylerin özellikleri, sağlık alanında yaşadıkları sıkıntılar masaya yatırıldı. Dünyagöz Grubu çalışanları otizmli bir bireyin göz muayenesi olmaya nasıl hazırlanıp, muayene edildiğinden; bu süreçte doktora, aileye düşen görevlere kadar pek çok konuda da bilgiler edindi.

Toplumun otizmli bireyleri daha iyi anlaması gerektiğine ve kamuoyunda farkındalık yaratmanın önemine değinen Doç. Dr. Binyamin Birkan, otizmli hastaların Türkiye’de eğitimden sağlığa pek çok alanda sıkıntılar yaşadığını, otizmli hastaları anlamak üzere Dünyagöz’ün çalışanlarına eğitimler vermesinin örnek alınacak bir davranış olduğunu belirtti.