Genel SağlıkHABERLER

HEM KENDİNİZİ HEM DE BEBEĞİNİZİN SAĞLIĞINI RİSKE ATMAYIN

Göz Hastalıkları Uzmanı Operatör Dr. Aydın Yıldırım, anne adaylarının hamilelik süresince çok hassas bir dönem geçirdiklerini hatırlatarak, hem kendilerinin hem de bebeklerinin gelişimi ve göz sağlığı için bazı uyarılarda bulundu.

Hamilelik döneminde gelişigüzel ilaç kullanmanın çok riskli olduğuna değinen Operatör Dr. Aydın Yıldırım, “Gebeliğin ilk 3 ayında demir ve vitamin ilaçları dışında hiç bir ilaç almayın. Aksi takdirde hem kendinizi hem de bebeğinizin sağlığını riske atmış olursunuz” diyerek anne adaylarını uyardı.

Yıldırım, anne adaylarının bu hassas dönemde röntgen ışınları ile temas etmemesi gerektiğine de dikkat çekerek, “Bunun dışında eğer evde hayvan besleniyorsa bu duruma son verilmeli. Çünkü bu dönemde kedi ve köpeklerden geçebilecek paraziter hastalıklar bebeğin gözlerinde kalıcı hasara neden olabilir. Öte yandan dengesiz ve sağlıksız beslenme de bebeğin gözlerinde oluşabilecek hastalıklara zemin hazırlar” dedi.

Dr. Yıldırım, anne adaylarının kızamık geçiren çocuklardan uzak durması gerektiğini hatırlatarak, kızamık hastalığının hamile kişiye bulaşmasının bebekte ağır göz hastalıklarına neden olacağını söyledi.