Genel SağlıkHABERLER

TÜRKİYE’NİN İLK SEYYAR CERRAHİ HASTANESİ VE MOBİL İLK YARDIM İSTASYONU HİZMETE GİRİYOR

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ve Gama Holding işbirliği, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hizmetine sunulacak Seyyar Cerrahi Hastanesi ve Mobil İlk Yardım İstasyonu’nu hayata geçirdi

Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Gama Holding işbirliği ile Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen “Seyyar Cerrahi Hastanesi ve Mobil İlk Yardım İstasyonu” ile deprem, sel gibi doğal afetler ve olağanüstü durumlarda acil müdahaleler gerçekleştirilecek.

Seyyar Cerrahi Hastanesi (SCH); savaş ve barışta, olağanüstü durumlarda; acil, ilk yardım, kanama durdurucu, hayat, uzuv ve organ kurtarıcı ileri cerrahi müdahalelerin gerçekleştirildiği, hasta ve yaralıların yoğun bakım ünitesi içerisinde izlenerek tahliye hazırlıklarının yapıldığı mobil bir hastane olarak hizmet verecek. Hastanenin acil servis bölümü en fazla 3 saatte fonksiyonel hale gelerek hizmete giriyor.

Hastanenin içinde faaliyet gösterecek olan Mobil İlk Yardım İstasyonu (MİYİ) ise; hasta ve yaralılar için triajın yapıldığı, hafif yaralıların gerekli tedavilerinin yapılarak cephe hattına gönderildiği, ağır yaralılar için hayat kurtarıcı acil ilk yardım, ileri yaşam desteği ve kanama durdurucu cerrahinin yapıldığı ve hastaların süratle hastanelere sevk edildiği ve bu amaçla tahliye hazırlıklarının yapıldığı ilk yardım merkezi olarak hizmet verecek. İlk Yardım İstasyonunun acil servis bölümü ise en çok 2 saatte fonksiyonel hale geliyor.

Sistemin yapısı Alüminyum, Özel Alaşım Çelik ve Çelik konteyner ile Şişme Tip Çadırlardan oluşuyor. Sistemi oluşturan tüm unsurlar ise taktik tekerlekli araçlarla hizmet yerlerine taşınıyor.

Proje kapsamında tedarik edilecek tüm konteynerler, çadırlar, araçlar, tıbbi cihazlar, haberleşme cihazları, mobilyalar, elektrik ve mekanik tesisat malzemeleri için GAMA Planlama, Sistem tasarımı, Tedarik, Montaj, Entegrasyon, Kurulum, test ve işletmeye alma, Eğitim faaliyetleri gerçekleştirdi.

Projede yer alan birçok kalemin imalatı Türkiye’de olup detay mühendislik çalışmalarının önemli bir bölümü, entegrasyon işlemlerinin ise tamamı Türkiye’de gerçekleşti.

Gama Holding ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı işbirliği ile hayat bulan bu proje, olağanüstü durumlarda üstün teknoloji ve hızlı müdahaleyle hastalara ve yaralılara umut ışığı olacak.