Genel SağlıkHABERLER

BAYER’DEN DÜNYA HEMOFİLİ FEDERASYONU KONGRESİNE BAĞIŞ

Bayer HealthCare’den Dünya Hemofili Federasyonu Kongresine 115.000 Ünite Rekombinant Antihemofilik Faktör Bağışı

Bayer HealthCare bu yıl Türkiye’de gerçekleşen 28. Dünya Hemofili Federasyonu (WFH) Kongresi için 115.000 Ünite Rekombinant Antihemofilik Faktör bağışlıyor.

1-6 Haziran tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek WFH Kongresine sağlık profesyonelleri ve eğitim amacıyla hemofili hastaları katılabilecek.

Sorumluluğunun bilincinde bir kurumsal vatandaş olarak sosyal sorunların çözümü ile küresel güçlüklerin üstesinden gelinmesine katkıda bulunmayı amaçlayan Bayer yıllar içinde dünyada hemofili toplumuna yönelik pek çok çalışma gerçekleştirdi.

Bayer HealthCare aynı zamanda 17 Nisan Dünya Hemofili Günü çerçevesinde Dünya Hemofili Federasyonu’na (WFH) 250 Bin Avro ve 950 bin uluslararası üniteyi aşan miktarda Rekombinant Antihemofilik Faktör bağışta bulunmuştu. Bayer, Dünya Hemofili Günü ile toplumu dünyanın dörtbir yanında hemofili ile yaşayan insanlar hakkında bilinçlendirmeyi ve destek toplamayı amaçlayan WFH’ye geçtiğimiz dört yıl içinde 1 Milyon Avro‘dan fazla bağışta bulundu.

Bayer diğer tüm alanlarda olduğu gibi hemofili konusundada yenilikçi ürün ve hizmetler sunma geleneğini sürdürüyor. İstanbul’da gerçekleşecek WFH Kongresi ve hemofili ile ilgili Bayer Türk CEO’su Dr. Sebastian Guth şunları söyledi: „ Bu çapta uluslararası bir kongrenin Türkiye’de gerçekleşmesi çok gurur verici, bu açıdan Türkiye Hemofili Derneğini kutluyorum. Bunun yanında Bayer olarak hastaların daha yüksek bir yaşam kalitesine kavuşabilmeleri için dünya genelinde yürütülen çalışmalarımızı ve bu alanda yenilikçi ürün ve hizmetler sağlama geleneğimizi sürdüreceğiz. Bu konuda Bayer’in tüm Dünyada olduğu gibi Türkiyede de aktif olarak faaliyetleri ve desteği devam edecektir.“

Hemofili A Hakkında

Faktör VIII eksikliği ya da klasik hemofili olarak da bilinen Hemofili A, büyük ölçüde kalıtımla geçen bir kanama bozukluğu olup vücutta kan pıhtısı oluşturan proteinlerden birinin az miktarda olması ya da hiç bulunmamasıyla ortaya çıkmaktadır. Hemofilinin en yaygın türü olan Hemofili A faktör VIII olarak bilinen pıhtılaşma proteinlerinin eksik ya da hatalı olmasından kaynaklanır. Hemofili A özellikle kaslarda, eklemlerde veya iç organlarda uzun süreli ya da kendiliğinden kanamayla tanınır. Dünya genelinde yaklaşık 400,000 Hemofili A hastası bulunmaktadır

Rekombinant Antihemofilik Faktör

Rekombinant Antihemofilik Faktör Hemofili A tedavisinde endike bir rekombinant faktör VIII tedavisidir. Güvenliliği ve düzenli temin edilebilirliği nedeniyle Rekombinan Faktör VIII’in Türkiye’de ulaşılabilir olması hemofili bakım düzeyini yükseltecek önemli bir aşamadır. Bazı rekombinan Faktör VIII ürünleri 20 yıllık güvenlik raporuna sahiptir ve asla patojen yaymadıkları doğrulanmıştır. Bunun ardından, rekombinan ürünler aralarında ABD, İngiltere, Kanada, İskandinavya gibi gelişmiş ülkelerde tedavi standardı haline gelmiştir. Bu yeni seçenekle, artık ürün temini kan bağışına bağlı olmaktan çıkmıştır ve her hemofili hastası kendisi için en iyi tedaviyi seçebilir. Bu yöntem çocuklar için çok önem taşıyor, çünkü koruyucu bir tedavi ve çocukların eklemlerinin bozulmasını önlediği kanıtlanmıştır. Bu da gerçekten hemofilili hastalarının yaşam kalitesi için önemli bir buluş.