Genel SağlıkHABERLER

SANOFİ-AVENTİS TÜRKİYE’DEN İRAN’A EĞİTİM İHRACI

Türkiye’nin lider ilaç firması Sanofi-aventis, klinik araştırmalar alanındaki uzmanlığını, AkademiKA® International ile Dubai’den sonra bu kez de İran’a ihraç etti

Avrupa’nın ve Türkiye’nin lider ilaç firması sanofi-aventis, klinik araştırmalar alanındaki uzmanlığını Türkiye’den İran’a taşıyor. İlaç geliştirme sürecinde önemli rol oynayan klinik araştırmalar alanını desteklemek ve bu alanda bilinç ve kalite yaratmak amacıyla sanofi-aventis Türkiye ekibi tarafından geliştirilen, AkademiKA® International eğitim programına bu kez de İranlı hekim ve araştırıcılar katıldı.

İlaç Ar-Ge’si konusunda Türkiye’yi uluslararası standartlara kavuşturmak üzere sanofi-aventis Türkiye tarafından geliştirilen ve otoriteler tarafından referans olarak kabul edilen AkademiKA®, Dubai’nin ardından bu kez de İran’lı hekim ve araştırıcılara eğitim verdi. 2-4 Ağustos tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen eğitime İranlı araştırıcılar ve sanofi-aventis İran Medikal Departman çalışanlarından oluşan 40 kişilik bir grup katıldı.

Sanofi-aventis Türkiye’nin 2 milyon TL’lik yatırım yaptığı AkademiKA®, yurtdışındaki hekimlere taşıdığı bu eğitimleriyle, Türkiye’deki Ar-Ge çalışmalarının uluslararası platformda tanınmasına katkıda bulunuyor. Türkiye’de Ar-Ge alanına geçen yıl 11 milyon dolarlık yatırım yapan sanofi-aventis Türkiye, 1250 merkezde 60 klinik araştırmayı yürütüyor.

Hem Türkiye’de Hem de İran’da Lider

İran eğitimi ile ilgili bilgi veren sanofi-aventis Türkiye Medikal Direktörü Edibe Taylan; “Türkiye’de en fazla klinik çalışma yürüten ve Ar-Ge’ye en çok yatırım yapan ilaç şirketi olarak, AkademiKA® için toplam 2 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirdik. Klinik araştırmaların geliştiği ülkelerden AkademiKA® International için talepler gelmeye başlayınca, sanofi-aventis Türkiye ve AkademiKA® Yönlendirici Kurulu ile birlikte gelen istekleri değerlendirip uygun bir takvim çerçevesinde talepleri karşılamaya başladık” diye konuştu.

AkademiKa Programı hakkında da bilgi veren Taylan, sözlerini şöyle sürdürdü:“Türkiye’de Ar-Ge alanına geçen yıl 11 milyon dolarlık yatırım yapan sanofi-aventis Türkiye, 1250 merkezde 60 klinik araştırmayı yürütüyor. Eğitim programımız AkadamiKa, küresel anlamda tek iletişim ve pazarlama ödülü olan ‘Stevie Awards’ tarafından da ödüllendirilerek tüm dünyada adını duyurdu.

İran’da klinik araştırmalar son yıllarda gündemde ve bu konuda çeşitli araştırmalar yürütülüyor. Bu alanda eğitim ihtiyaçlarını saptayan İranlı araştırıcılar, AkademiKA® International’ı referans kabul ederek bizden eğitim talebinde bulundular. Sanofi-aventis aynı zamanda İran’da da klinik araştırmalarda sektörün öncüsü olarak yer alıyor. Sanofi-aventis’in İran’da, 24 adet devam eden gözlem çalışması var. Bu yıl İran’da endüstrinin desteklediği ilk Faz IV çalışmayı, sanofi-aventis İran gerçekleştirecek.”