Genel SağlıkHABERLER

KİLONUZA GÖRE SU TÜKETİMİNİ ARTIRIN

İnsanlarda kilo artışıyla birlikte vücudun su ihtiyacının da paralel olarak arttığı, kilolu insanların daha çok su tüketmesi gerektiği belirtildi.

Uzmanlar, insan vücudunun büyük bölümünün sudan meydana geldiğini ancak yaş ilerledikçe su oranının azalıp yağ oranının arttığını hatırlattı. Suyun hem iştahı bastırdığını, hem de vücuttaki yağı yakarak metabolize ettiğini ifade eden uzmanlar, normal kiloda bir insanın günlük 8 ila 12 bardak su tüketmesinin kaybettiği suyu telafi edeceğini belirtti.

KİLOLU İNSANLAR DAHA ÇOK SU TÜKETMELİ

Vücudun su ihtiyacının kilo artışıyla paralel olarak arttığına dikkat çekilerek, kilolu insanların metabolik yüklerinin daha fazla olduğu ve bu nedenle normal insanlara göre su ihtiyacının daha fazla olacağı kaydedildi. Kilolu insanların, yaşıtları ve boy kilo oranına göre normalden fazla olan her 2 kiloları için en az 1 bardak fazla su tüketmesi gerektiği, kişinin egzersiz yapması ya da havanın sıcak olması durumunda su tüketiminin artırılması gerektiği bildirildi. Su tüketirken soğuk suyun tercih edilmesi gerektiği, soğuk suyun bedende daha çabuk yayıldığı ve kana daha hızlı karıştığı hatırlatıldı.

Fazla su tüketiminin yarar yerine zarar vereceğini vurgulayan uzmanlar, fazla su tüketiminin su zehirlenmesine yol açabileceğini ve vücuda zarar verebileceği konusunda uyarıyor. Yemeklerden önce içilen suyun tokluk hissi uyandıracağı ve aşırı besin tüketiminin önüne geçeceğini dile getiren uzmanlar, suyun ana değil ara öğünlerde tüketilmesinin daha iyi olacağını ifade ediyor.