Genel SağlıkHABERLER

MEDULA-REÇETE PROVİZYON SİSTEMİ İFLAS ETTİ

İstanbul Eczacı Odası aylardır aksayarak çalışan Medula-Reçete Provizyon Sistemi dün akşam saatlerinden itibaren hizmet veremez duruma geldiğini ve iflas etttiğini açıkladı.

İstanbul Eczacı Odasından yapılan açıklama şöyle;

“Aylardır aksayarak çalışan Medula-Reçete Provizyon Sistemi dün akşam saatlerinden itibaren hizmet veremez duruma gelmiş ve iflas etmiştir. Meslektaşlarımız bu olumsuz koşullara rağmen şu ana kadar ilaç hizmetini risk alarak aksaksız sürdürmek için olağanüstü gayret sarfetmektedirler.

Medula-Reçete Provizyon Sisteminin çalışmasından sorumlu olan kurumlarla yaptığımız görüşmelerden hiçbir sonuç alınamamıştır. SGK yetkilileri tarafından “Sistemimiz tıkır tıkır işliyor” sözünün aldatmaca olduğu yaşanan sorunla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Medula-Reçete Provizyon Sistemi en kısa sürede gerekli düzenlemeler yapılarak çalışır hale getirilmediği takdirde ilaç hizmetinin durması kaçınılmaz olacaktır.

Bu nedenle yetkilileri boş laf üretmek yerine iş üretmeye çağırıyor, sistemde yaşanan sorunlar nedeniyle yaşanabilecek sağlık sorunlarının sorumlusunun hiçbir şekilde Medula-Reçete Provizyon Sistemi çilesine bugüne kadar katlanan eczacılar olmayacağını kamuoyu ile bir kez daha paylaşıyoruz.”