Genel SağlıkHABERLER

DÜNYAGÖZ’DEN İŞİTME ENGELLİLERE ÖZEL HİZMET

Verdiği kaliteli sağlık hizmetlerinin yanı sıra topluma katkı sağlayan hizmet anlayışıyla da dikkat çeken Dünyagöz Hastaneler Grubu, işitme engelli vatandaşların daha iyi hizmet almasını sağlayabilmek üzere çalışanlarını “işaret dili” ile eğitiyor. Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu ile birlikte yürütülen Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi, Türkiye’de işitme engelli vatandaşlara yönelik yapılan ilk uygulama olması açısından da büyük önem taşıyor. Hastanelerinde 11 ayrı dili kullanan Dünyagöz, bu proje ile 12’nci dil olarak “işaret dili”ni işitme engelli vatandaşların hizmetine sunmuş olacak.

Türkiye’nin ilk branş hastanesi Dünyagöz Hastaneler Grubu, verdiği kaliteli sağlık hizmetlerinin yanı sıra toplumsal yaşama katkılarıyla da dikkat çekiyor. Yurtiçi ve yurtdışında toplam 15 merkezde sağlık hizmetlerini çağdaş yönetim anlayışıyla sürdüren ve 11 ayrı lisanda hizmet veren Dünyagöz, şimdi de işitme engelli vatandaşların Dünyagöz Hastaneleri’nden daha iyi hizmet alabilmesini sağlayabilmek üzere 12’nci dil olarak belirlediği “işaret dili” için çalışanlarını eğitiyor. Türkiye’de işitme engellilere yönelik yapılan ilk uygulama olması açısından da büyük önem taşıyan proje, Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu ile ortaklaşa yürütülüyor.

Dünyagöz Hastanesi Ataköy Şubesi’nin pilot bölge olarak belirlenerek ve 3 ay süren ilk eğitimlerin Nisan 2010 tarihinde başladığı proje ile hastanenin çeşitli birimlerinde çalışan personele Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu tarafından işaret dili eğitimi verilmektedir. 2010 yılı sonuna kadar toplam 10 hastanede 30 personelin işaret dilini öğrenerek hizmet vermesinin hedeflendiği eğitim süreci sonunda; Dünyagöz Hastaneleri’ne gelen işitme engelli hastalar; karşılanma, kayıt işlemleri, muayene süreçleri ve ameliyat hizmetlerini zorlanmadan çözümleyebilecek.

Dünyagöz Hastaneler Grubu, dev hekim kadrosu, benzersiz teknolojisi, nitelikli insan gücü ile doğru teşhis ve doğru tedavi hizmetlerini sunmanın yanı sıra topluma sağladığı katkı ve sektöre getirdiği yenilikçi uygulamalarıyla da dikkat çekiyor. Özellikle hasta odaklı standartları oluşturan insan kaynaklarının çağdaşlığı, bilgiyi yönetme gücü, toplumsal yarar sağlama gibi kriterleri bünyesinde barındıran ve dünyanın en önemli Amerikan Akreditasyon sistemi JCI Akreditasyon belgesine de sahip olan Dünyagöz, böylece kaliteli ve insana yatırım yapan hizmet anlayışını uluslararası platformda da ispatlıyor.