Genel SağlıkHABERLER

TAM GÜN ÇALIŞAN ÖĞLENDE KURUMDA DİNLENECEK

Sağlık Bakanlığı, yayınladığı bir genelgeyle Tam Gün Yasası kapsamında, sağlık çalışanlarının 45 yerine 40 saat çalışacaklarını duyurdu. Personelin saat 12.00 ile 14.00 arasında istirahat süresi bulunduğunu belirten…

Sağlık Bakanlığı, yayınladığı bir genelgeyle Tam Gün Yasası kapsamında, sağlık çalışanlarının 45 yerine 40 saat çalışacaklarını duyurdu. Personelin saat 12.00 ile 14.00 arasında istirahat süresi bulunduğunu belirten Bakanlık, bu sürenin kurum içinde geçirileceğini açıkladı.

Sağlık personeli ise genelgeye tepki gösterdi. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun imzasıyla yayımlanan genelgede, Üniversite ve Sağlık Personelinin Tam Gün Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 30 Temmuz 2010 tarihinde yürürlüğe girdiği belirtilerek, sağlık personelinin haftalık çalışma süresinin de 45’ten 40 saate düşürüldüğü kaydedildi.

Genelgede şu ifadeler yer aldı: “Sağlık hizmetlerinin 24 saat kesintisiz olarak verilmesi esas olup bu doğrultuda Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği gereğince sağlık kurumlarında çalışan tüm personel valilikçe belirlenen saatlerde mesaiye başlayacak ve mesaiyi tamamlayacaktır. Baştabiplikçe gerekli tedbirler alınmak ve düzenlemeler yapılmak kaydıyla hizmeti kesintiye uğratmayacak şekilde, saat 12.00 ile 14.00 arasında öğle yemeği ve istirahati için personele nöbetleşe olarak bir saatlik dinlenme süresi verilecektir.

Ancak bu süre içerisinde personel kurumdan ayrılmayacak, ihtiyaç duyulması halinde ilgili personel göreve davet edilebilecek ve göreve davet edilen personel de davete icabet edecektir. Kurum yönetimleri, personelin kurum içinde öğle yemeklerini yiyebilmeleri ve istirahatlerini yapabilmeleri için gerekli tedbirleri alacaklar ve uygun mekanlar oluşturacaklardır.”