Genel SağlıkHABERLER

ANNE ADAYLARI DİKKAT!

Hamileliğinizin ilk üç ayında aşırı sıcağa maruz kalmanız bebeğinizi olumsuz etkileyebilir.

Hamilelik dönemi yaz aylarına denk gelen anne adaylarının sıcaklarda daha dikkatli olmaları gerektiği belirtiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Yılmaz, özellikle gebeliğinin ilk üç ayında aşırı sıcağa maruz kalan hamilelerin bebeklerinde sakatlıklar oluşabileceğini söyledi.

Yılmaz, anne adaylarını kendi ve bebeğin sağlığı için dikkat etmeleri konusunda uyardı. Uzun süre sıcakta kalan hamile kadınların tansiyonun yükselebileceği veya düşebileceğini ve bu durumun anne karnında ki çocuk için de sorun oluşturabileceğini dile getiren Yılmaz, “Özellikle yüksek tansiyon anne karnında bebek ölümüne ya da bebeğin kalıcı olarak oksijensiz kalarak sakat kalmasına neden olabilir.” dedi.

“ANNE KARNINDAKİ ÇOCUK İÇİN GÜNEŞ IŞIĞI ÖNEMLİ”

Anne adaylarının güneşte fazla kalmamaları gerektiğini dile getiren Yılmaz, bununla birlikte annenin belli bir oranda alacağı güneş ışığının kalsiyum ve D vitamini metabolizması ve kemik gelişimi açısından da faydalı olduğunu ifade etti.

Dr. Yılmaz, sıcaklarla birlikte terleme ile su kaybının arttığını, anne adaylarının bol su ve sulu gıdalar tüketmelerini gerektiğini söyledi. Gebe kadınların, doktorlarının izin vermesi ve herhangi bir rahatsızlıkları olmadığı sürece tatile gidebileceklerini hatırlatan Yılmaz, her türlü ulaşım aracı ile seyahat edilebileceğini vurguladı.