Genel SağlıkHABERLER

TRABZON KÖK HÜCREDE DEVRİM YAPTI

Kök hücre tedavilerindeki başarılar, henüz tedavisi olmayan hastalıklar için de umut oluyor.Trabzon’da bulunan Türkiye’nin ilk ve tek kök hücre üretim merkezi ise profesyonellikte dünyadaki örnek merkezlerle yarışıyor.

Dünyada büyük yankı uyandıran kök hücre uygulamaları, herkesi en fazla heyecanlandıran konulardan biri. Bilim insanları kök hücrenin önümüzdeki 10 yılda şu an tedavisi olmayan hastalıklara çözüm olacağını öngörüyor.

Kök hücre, insan vücudunda bulunan ve her türlü vücut hücresine dönüşebilen ana hücre. Bu ana hücre, çeşitli hastalıkların tedavisi için kandan, kordon kanından, kemik iliğinden veya embriyodan elde ediliyor. Türkiye’de de bu işi Trabzon’daki ATİ Teknoloji Laboratuvarı yapıyor.

ATİ Teknoloji Laboratuvarı, hücre ve gen tedavileri alanında Ar-Ge ve üretim faaliyetlerinde bulunmak üzere kuruldu. Tüm dünyada geçerli GMP (İyi Üretim Uygulamaları) standardına sahip ve Sağlık Bakanlığı tarafından faaliyetleri kapsamında ruhsatlandırılmış ilk ve tek biyoteknoloji şirketi.

Kurulduğu günden bu yana üniversitelerin, hastanelerin ihtiyacı olan kök hücreleri üreten tesis, dünya çapında bir üretim merkezi olmak amacıyla geçtiğimiz yıl yeniden yapılandı.