Genel SağlıkHABERLER

KANSERİ DURDURAN İLAÇ BULUNDU!

Kanseri durduran ilaç başarıyla denendi.. Norveçli bilim adamları tarafından geliştirilen, yeni kanser hücrelerinin oluşmasını engelleyen ilacın ilk denemeleri başarıyla sonuçlandı.

Bamtelini bulduk

Yapılan ilk deneylere 32 kanser hastasının katıldığını ve bu deneylerin başarıyla sonuçlandığını belirten bilim adamı Gustave Gaudernack, ”Kanser hücrelerinin bamtelini bulduk” müjdesini verdi

Norveç’te Radium Hastanesi’nde görevli bilim adamı Gustave Gaudernack başkanlığında yürütülen deneyin sonuçları, Oslo’daki Uluslararası Kanser Kongresi’nde açıklandı.

Yapılan ilk deneylere 32 kanser hastasının katıldığını ve bu deneylerin başarıyla sonuçlandığını belirten Gaudernack, ”Kanser hücrelerinin bamtelini bulduk” dedi.

Gaudernack, ilacın etkisinin büyütülmemesi gerektiği uyarısında dabulunarak, ”Bu tedavi yöntemi kanser hastalarını iyileştirmiyor. İlaç, hastalığın kontrol altında tutulmasını ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor” diye konuştu.

Geliştirilen ilaç, kanserli hücrelerin bölünmesine neden olan Telomerase isimli enzimi devre dışı bırakarak, hastalıklı hücrelerin çoğalmasını engelliyor.

Bilim adamları, sağlıklı hücrelere zarar vermediği gözlemlenen ilacın, uzun dönemde herhangi bir yan etkisinin olup olmadığını izleyeceklerini kaydettiler.

İlacın tümörler üzerinde çok az küçülme sağlayabildiğini belirten bilim adamları, planlanan deneylerin de başarıyla sonuçlanması halinde, ilacın bütün kanser türlerinde kullanılmasının mümkün olduğunu söylediler.