Genel SağlıkHABERLER

SÜRMENE’DE İSHAL ŞİKAYETİYLE 600 KİŞİ HASTANELİK OLDU

Trabzon’un Sürmene ilçesinde mide bulantısı, ishal ve kusma belirtileri nedeniyle 600’e yakın kişi hastaneye başvurdu

Dün öğle saatlerinden itibaren kusma, mide bulantısı ve ishal şikayetleri ile yüzlerce kişi hastaneye akın etti. Sürmene Devlet Hastanesi’ne başvurmaya başlayan hasta sayısındaki artış, yetkilileri tedirgin ederken, hastanedeki yığılma nedeniyle vatandaşların çoğunun ayakta tedavi edildiği öğrenildi.

Sürmene İlçe Sağlık Grup Başkanı Süleyman Ceylan, olayı, basit bir ishal vakası diye düşündüklerini ifade ederek, “Yapılan laboratuvar tahlillerinde mikro organizmaya rastlanmadı. Durum kontrolümüz altında ve herhangi bir ciddi vakamız yok. Çoğu hastalar ayakta tedavi edildi. Salgınla ilgili kesin bir rapor hazırlanmadı ancak virüs kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Şu ana kadar ilçede hastanemize yaklaşık 600 kadar hasta başvurdu.” dedi.

Trabzon Sağlık Müdürlüğü, hasta sayısının artması üzerine ilçeye takviye sağlık personeli gönderirken, şikayetlerin kesin nedeninin belirlenmesi için çalışmaların devam ettiği, hastaların büyük çoğunluğunun ayakta tedavi edildiği ve kontrol amacıyla 10 çocuğun kontrol altında tutulduğu kaydedildi.

Öte yandan uzmanlar, Noro virüsü şüphesi üzerinde dururken, virüs hastalarda aniden başlayan kusma ve ishalle kendini gösteriyor. Mide bağırsak rahatsızlıkları ve şiddetli ishale neden olan Noro virüsünün yüksek bir bulaşıcılık özelliği bulunuyor.