Genel SağlıkHABERLER

TEK SEANSTA GENÇLEŞTİREN YÖNTEM

Sadece tek seans uygulanabilen son Thermage CPT teknolojisi, 20 dakikada ciltte sıkılaşma ve incelme sağlıyor.

Thermage ve radyo frekans esanslı çalışan cihazlar deride sarkma ve selülitlere karşı son yıllarda bilinen ve tercih edilen uygulamalardan biriydi. Modern cerrahi 2010 yılında da hızla ilerlemeye devam ediyor, teknolojinin cerrahiye kazandırdığı yeni model Thermage ile sadece tek seansta Benjamin Button hikayesi neredeyse gerçek oluyor.

Sadece tek seans uygulanabilen son Thermage CPT teknolojisi, ciltte sıkılaşma ve toparlama sağlayıp uygulama işlemini oldukça kolaylaştırıyor, radyo dalgaları kollagen dokuda yenilenme sağlıyor. Konuyla ilgili sorularımızı Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Naci Çelik yanıtladı.

– Thermage CPT sistemi nedir?

Klasik Thermage, cildi sıkılaştırıp düzeltmek, derinin kontur oluşumunu sağlamak ve selülit görüntüsünü azaltmak için kullanılan etkili bir yöntemdi. Çalışma esası şu: cildinizin derin tabakalarındaki liflerin kollajen moleküllerinin kısalıp, gerginleşmesini ve destek dokulardaki sarkıkları toparlayarak, cildinizi eskisinden daha genç görünmesini sağlıyor. Yalnızca tek seans uygulanan monopolar bir radyofrekans yöntemi olan Thermage’ın en büyük artısı ise sonuçların yavaş yavaş ve artarak ortaya çıkması, oldukça etkili olması ve her deri tipinde uygulanabiliyor olmasıdır.

– Yeni Thermage CPT’nin eski Thermage ve radyo frekans esaslı çalışan cihazlardan farkı nedir?

Diğer cihazlardan farklı olarak en önemli özelliğinin tek seanslık bir işlem olması diyebiliriz. Thermage; facelift, blepharoplasty, liposuction ile karıştırılmaması gereken, cerrahi olmayan farklı bir uygulama. Yurtdışında özellikle Amerika’da da bugünlerde oldukça yaygın olan bu yöntemin en önemli farkı, tedavinin derinliğinin cihaza değil hastaya özel kullanılan başlıklara bağlı olması. Yani her hastaya farklı uç kullanıyoruz. Derin dokuları eşit şekilde ısıtıp gerginleştiriyor ve cryogen soğutma sistemi ile epidermisi koruyor.

– Uygulama tam olarak ne kadar sürüyor ve etkilerini ne zaman görebiliyoruz?

Tabiî ki uygulanan bölgeye göre uygulama süresi değişiyor. Ama minimum 20 dakika ile maksimum 2 saat süren tek bir seanslık sıkılaşma ve incelme sağlayan bir yöntem diyebiliriz. Uygulamadan hemen sonra gözle görülebilen bir değişim olabiliyor ama etkiler 6-9 ay içinde artarak devam ediyor. İşlemden hemen sonra, çıkıp işinize geri dönebilir ve günlük aktivitelerinizi sürdürebilirsiniz.

– Uygulama esnasında ağrı, sızı hissediliyor mu?

Yeni Thermage’ın özelliklerinden birisi kişiye “özel başlıkların” kullanılması ve ısının kollagen dokuya transferi esnasında radyo dalgalarının etkisiyle derinin derin kısımlarında ısı hissedilmesidir. Bu ısınma kolajenin sıkılaşması için gereken ısıya gelindiğinin göstergesidir. Dolayısıyla özellikle boyun, karın bölgesi ve kollarda yapılan uygulamalarda daha fazla, göz kapağı ve yüz uygulamalarında daha az olmak üzere ağrılı bir işlemdir. Bu ağrının hissedilmesi tedavinin olmakta olduğunu gösterir ve gereklidir. İyi tarafı işlem sonlandığında bir ağrı hissedilmemesidir ve bu ağrı herhangi bir anestezi kullanılmadan hasta tarafından tolere edilebilir. Aynı zamanda bu yeni sistemde ısı hastanın toleransına göre azaltılıp çoğaltılabilme özelliğini taşıyor. Cryogen soğutma sistemi ile epidermesi korunuyor böylelikle hasta bu yanma ağrısını daha az hissediyor.

– Yüz germe ameliyatı kadar etkili mi?

Bıçak altına yatmaktan korkan ve sağlık sorunları nedeniyle ameliyat olamayan hastalar için kullanabileceğimiz ilk seçenektir. Elbette estetik cerrahi kadar etkili değil. Çok sarkmış ciltlerde ve kalın derilere yapılan uygulamalardan çok etkili sonuç alamayız. Ama yüz germe veya karın germe yaptırmış ya da liposuction sonrası istediği sonucu elde edememiş hastalarda kesinlikle öneriyoruz. Çünkü cerrahi işlemler konturu düzeltebilir ancak deri yapısında bir değişiklik oluşturmaz. Thermage ise deriyi gençleştirir.

– Peki Thermage uygulamasının sonuçları ne kadar kalıcı oluyor?

Thermage uygulamasının kolajen yapısında hemen etkisini gösteren bir sıkılaşma sağlıyor ve zaman içinde de bu sıkılaşma artış gösteriyor. Yani şöyle düşünün, saç teli yakıldığı an hemen nasıl kısalıyorsa yaşlanmış cilt yani gevşemiş kolajen yapısı da, aynı saç gibi, uygulama yapılır yapılmaz kendini toparlıyor ve gerginleşiyor. Hasta en erken bir yıl sonra olmak üzere isterse tekrar işlem isteyebilir. Ama eğer hasta yeterli sonuç aldıysa tekrar yaşlanana kadar bir daha yaptırmak zorunda değildir.

– En çok kimler tarafından tercih ediliyor?

En çok hamilelik ve kilo kaybı sonrasında tercih ediliyor. Ayrıca cerrahi müdahaleye zaman ayıramayacak olan çalışan hastalar bize başvuruyor. Kozmetik olarak kullanılan krem ve jellerden daha etkili olan bu sistem cerrahi olmayan bir sistem olmasıyla sarkıklarından ve selülitlerinden şikayet edenlerin başvuracağı bir tedavi oluyor. Özellikle 35-60 yaş aralığındaki hastalar bizim için ideal diyebilirim.

– Thermage işlemini kimlere uygulamıyorsunuz?

Kronik NSAI türü ağrı kesici veya kortikosteroid ilaç kullanıcılarına, sürekli kilo-alıp veren kişilere ve kalitesi kötü deriye sahip yani aşırı güneş hasarı almış kimselere uygulamayı gerçekleştirmiyoruz. Ayrıca kalp pili veya orta kulakta işitme cihazları yerleştirilmiş hastalara bu işlem uygulanamaz.