Genel SağlıkHABERLER

KİMLİK NUMARASIZ TEDAVİ ZOR

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde, bisikletiyle dolaşırken otomobilin çarpması sonucu yaralanan 27 yaşındaki Özkan Şenol, nüfus cüzdanında TC kimlik numarası bulunmadığı için dakikalarca sedyede bekletildi.

Yakınlarının tepki göstermesi üzerine Şenol’un tedavisi 20 dakika bekletildikten sonra yapıldı.

İnegöl’ün Alanyurt Mahallesi’nde bugün saat 14.30 sıralarında İsa Yüksel yönetimindeki 16 Y 3336 plakalı otomobil, Yağlı Tohumlar Kavşağı’nda aniden önüne çıkan bisiklet sürücüsü Özkan Şenol’a çarparak yaraladı.

Kazanın ardından olay yerine çağırılan ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servis’e getirilen Özkan Şenol’un vücudunda oluşan kırıklar nedenyle acil servisinde inlerken, TC kimlik numarası olmadığı için dakikalarca müdahale yapılması beklendi.

Bu duruma tepki gösteren hasta yakınlarının ısrarı üzerine 20 dakika sonra Şenol ile ilgili hasta kabul işlemi yapılarak tedavisine başlandı.

Hastane Başhekimi Nizamettin Yüksel, Acil Servis’teki bu uygulama için, “Sosyal Güvenlik Kurumu bunu istiyor. Hastanın kimlik bilgilerine önem veriyor. Arkadaşlar da görevini yaptılar” dedi.

Kazayla ilgili soruşturmaya İnegöl Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı. Gözaltına alınan İsa Yüksel ifadesinin ardından Adliye’ye sevk edilecek.

DHA