Genel SağlıkHABERLER

BEBEĞİ DÖRT GÜN DONDURDULAR

Kalp atışlarını düzene sokabilmek için soğutucu pede yatırıldı

İNGİLTERE’de 16 haftalıkken riskli kalp ameliyatları geçiren Finley Burton’ın vücudu,

kalp atışlarını düzene sokabilmek için dört gün boyunca donduruldu.

10 haftalıkken nefes alma zorluğu çektiği için ailesi tarafından doktora götürülen Burton’ın kalbinde iki büyük delik olduğu ortaya çıktı. Altı hafta sonra, 4 aylıkken geçirdiği iki ameliyatla kalbindeki delikler kapatılan bebeğin kalp atışlarında beklenmedik bir anormallik oluştu. Yeni doğan bir çocuğun bir dakikadaki kalp atım sayısı 100 olması

gerekirken Burton’ın kalbi dakikada 200 kez atıyordu. Küçük Burton hayatını kaybetme riskiyle karşı karşıyaydı. Bunun üzerine doktorlar Burton’ı içerisinde soğutucu bir ped olan kuvöze yatırdı. Ve bebeğin vücut ısısı 37’den 33.4 dereceye düşürüldü. Böylece bebeğin metabolizması yavaşlatıldı.Metabolizması yavaşlayınca kalp atım hızı da yavaşladı.

VÜCUT ISISI DÖRT DERECE DÜŞÜRÜLDÜ

Küçük Burton 4 gün boyunca bu şekilde ekletildi. Dört gün sonra ise doktorlar vücut ısısını tekrar yükseltti. Ve operasyon başarılı oldu. Burton’ın gereğinden hızlı çarpan kalbi tekrar normal hızında atmaya başladı.

12 gün hastanede gözetim altında tutulduktan sonra taburcu edilen küçük Burton

artık çok sağlıklı.

Sadece 8 haftada bir kontrole gitmesi gerekiyor.

ÖLÜYORDU

KÜÇÜK Burton’ın annesi 2 yaşındaki anne Donna Link-Emery “Ameliyat sonrasında oğlumu kaybedeceğim sandım. Kâbus dolu günler yaşadım. Oğlum ölebilirdi. Ancak Tanrı’ya şükürler olsun ki bu olmadı. Ve küçük oğlum sağlığına kavuştu. Bunun için doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.