Genel SağlıkHABERLER

MEMORİAL ANTALYA AÇILDI

Memorial Sağlık Grubu Hastanesi, Antalya’da açıldı. 15 bin 500 metrekarelik alan üzerine kurulu hastane, 132 hasta, 28 yoğun bakım yatağı, 4 yoğun bakım ünitesi ve 5 ameliyathanesi ile hizmet verecek.

Memorial Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Yaşar Aydın, Genel Müdür Uğur Genç ve Memorial Antalya Hastanesi Medikal Direktörü Dr. Sevim Şuekinci, Sheraton Otel’de yaptıkları basın toplantısında, Memorial Antalya Hastanesi yatırımı, hedefleri ve hastanede kullanılan teknolojiler hakkında bilgi verdi. Sağlıkta uluslararası standartları belirleyen JCI Akreditasyon Belgesi’ni Türkiye’de ilk kez alan Memorial Sağlık Grubu’nun Antalya Hastanesi’nde 10 Haziranda hasta kabulüne başladığını kaydeden Aydın, ”Memorial Hastanesi, üstün teknolojik donanımı, uluslararası saygın akademik doktor kadrosu, mükemmel hasta bakımı ile etik ve kaliteli sağlık hizmetinin merkezi olacak” dedi.

-DA VİNCİ ROBOTU ANTALYA’DA-

40 milyon dolarlık yatırımla Kepez’de 15 bin 500 metrekaralik alan üzerine kurulu Memorial Hastanesinin 400 kişilik medikal ve idare kadrosu, 132 hasta, 28 yoğun bakım yatağı, 4 yoğun bakım ünitesi, teknolojinin en ileri düzeyde hizmet verdiği 5 ameliyathanesi ile hizmet vereceğini kaydeden Aydın, şunları söyledi:

”Türkiye’de pek çok ilke imza atan Memorial, Antalya’da da bir ilk gerçekleştirerek, tıp teknolojisinin son ürünü olan ve cerrahide büyük çığır açan Da Vinci Robotu’nu İstanbul ve Ankara’dan sonra Antalya’ya kazandırdı. Akdeniz bölgesinde ilk kez kullanılacak Da Vinci ile Memorial Da Vinci Robotik Cerrahi Merkezi’nde üroloji ve kadın doğum başta olmak üzere pek çok branş ameliyatları gerçekleştirebilecek.”

Aydın, hastane olarak hedef kitlelerinin turistler ile yerli halk olduğunu belirterek, Antalya’nın ilçelerinin yanı sıra Isparta, Burdur, Muğla gibi çevre illere de sağlık hizmeti vereceklerini bildirdi.

Memorial Sağlık Grubu Genel Müdürü Uğur Genç, Antalya’daki hastanenin sağlık turizmine büyük katkı sağlayacağını vurgulayarak, hastanenin hasta sayısının önemli bir bölümünü yurt dışından gelen hastaların oluşturduğu, Afrika’dan Amerika’ya, Azerbaycan’dan Arnavutluğa, Hollanda’dan Almanya’ya kadar dünyanın 65 ülkesinden hasta kabul ettiklerini anlattı. Hastanenin sağlık turizmi hedefini anlatan Genç, Memorial Antalya Hastanesinin uluslararası arenadaki önemli sigorta şirketleri ile yaptığı anlaşmalarla yabancı hastaları kabul edeceğini kaydetti. Genç, SGK ile sadece kardiyoloji ve kardiyovasküler cerrahi branşlarında anlaşma yaptıklarını, diğer hastaları özel sigorta kapsamında ya da peşin para ile kabul edeceklerini belirtti.

Memorial Antalya Hastanesi Medikal Direktörü Dr. Sevim Şuekinci de Antalya’daki yetişmiş ve kendi alanlarında isim yapmış doktorları bünyelerine kattıklarını söyledi. Şuekinci, ”Memorial Sağlık Grubunun İstanbul’daki hastanelerinde bulunan dünyaca ünlü akademik kadrosunun da dönemsel olarak yer alacağı Memorial Antalya Hastanesinde bulunan PACS sistemi (filmsiz hastane özelliği) sayesinde, görüntüleme ve laboratuvar sonuçları sanal ortamda Antalya ve İstanbul’daki hekimler tarafından gerekirse ortak değerlendirilerek, en doğru teşhis ve tedavi yöntemlerini uygulacağız” diye konuştu.

Toplantının ardından Memorial Hastanesi Robotik Cerrahi Bölüm Başkanı Tibet Erdoğdu başkanlığında Memorial Antalya Hastanesinde Da Vinci Robotu ile yapılan prostat ameliyatı canlı olarak basın mensuplarına izletildi. Tibet Erdoğdu, Da Vinci Robotu ile yapılan ameliyat hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğdu, 10 Haziranda hizmet vermeye başlayan Memorial Antalya Hastanesinde Da Vinci Robotu ile 5 ameliyat yaptıklarını belirtti.

AA