Genel SağlıkHABERLER

PASİF İÇİCİLİK SARI NOKTA HASTALIĞI RİSKİNİ ARTIRIYOR!

Pasif içiciliğin ileri yaşta görme kayıplarının en önemli sebebi olan Sarı Nokta hastalığı riskini artırdığı gözlendi.

İngiliz Oftalmoloji Gazetesi’nde yer alan bir habere göre, Cambridge Üniversitesi araştırma ekibi sigara ve Sarı Nokta Hastalığı üzerine bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırmaya göre sigara içen biri ile beş yıl boyunca beraber yaşamak, Sarı Nokta Hastalığı riskini iki kat artırıyor. Yine aynı araştırmaya göre sigara içmek, sarı nokta hastalığı riskini üç kat artırıyor. Araştırma sonucu sigaranın başka görme problemlerini de tetiklediğini gösteriyor.

Araştırmacılar 435 Sarı Nokta Hastası ve 280 sağlıklı kişinin sigara alışkanlıklarını dikkate alarak bir çalışma yaptı. Buna göre, Sarı Nokta Hastalığı’na yakalanma riski sigara içilmesiyle doğru orantılı olarak artıyor.

Sarı Nokta hastalığına karşı gözlerinizi, sigarayı bırakarak ve lutein yönünden zengin beslenerek koruyabilirsiniz. Ancak yeterli miktarda lutein almak sigarayı bırakmak kadar zor… Çünkü sarı nokta hastalığını önlemek için gerekli miktarı alabilmek için bazı besinlerden çok fazla miktarda (günde 1,2 kg mısır veya 48 adet yumurta gibi) tüketmek gerekmektedir. Uzmanların bunun için tavsiyesi ise luteini *mikronutrisyon ürünleri yani lutein ve antioksidan desteği olarak dışarıdan almak.

*Mikronutrisyon, mikro beslenme ile eş anlamlı olup, özellikle vücut için gerekli besin desteklerinin istenen oranda alınması şeklinde tanımlanabilir. Mikro beslenmenin en net örneklerinden birinin vitaminler olduğu söylenebilir.

Bilgi için: Seher Saygın / Essance İstanbul İletişim Danışmanlığı