Genel SağlıkHABERLER

SAĞLIĞINIZ AYNADAN SORULACAK

Her gün banyoda diş fırçalarken, saç tararken, traş olurken karşısına dikildiğimiz aynalar önümüzdeki 10 yıl içinde sağlığımızın uzmanı gibi davranacak. Aynalar kilonuzu kontrol edecek, tansiyonunuz ölçecek ve siz dışarda olsanız bile istediğiniz anda bu bilgileri size aktarabilecek.

Bilimadamları önümüzdeki 10 yıl içinde aynaların, sadece görüntümüzü yansıtmakla kalmayacağını aynı zamanda sağlık problemlerimizle de ilgileneceğinden çok emin.

Bilimadamları, bahsettikleri yeni model aynaların, kişinin bütün sağlık ve beslenme değerlerinin kayıtlı olduğu bir sisteme bağlı olacağını, kilo almak, kilo vermek, tansiyon düşmesi ve yükselmesi gibi değişikliklerin, anında sistem ortamına iletileceğini belirtiyor.

Onlara göre banyoların yapabileceği şeyler bununla da sınırlı kalmayacak. Kendi şahsi banyonuzdan sisteme yansıyan değerler, geniş bir iletim ağı ile dünyanın neresine giderseniz gidin sisteme dahil olan ve sistemde sizi tanıyan formatıyla yine karşınızda olacak.

Ayna üzerinde yansıyacak yazılar, bu kez size “Koşmaya başlamalısın”, “Koşmaya ara vermelisin” gibi uyarıların da muhatabı yapacak.

Yatağınız da bu sisteme dahil olabilecek. İnternetle doğrudan bağlantılı olan yatağınız sizi verileriyle, güne, hava durumuna, haberlere ve eğlenceye hazırlıyor olacak.