Genel SağlıkHABERLER

AĞRISIZ AMELİYATSIZ SAÇ EKİMİ

Saç ekiminde geliştirilen ameliyatsız ve ağrısız yeni yönteme, erkekler kadar kadınlar ilgi göstermeye başladı.

İzmir’deki bir güzellik ve saç ekim organizasyonunun Genel Koordinatörü Mahmut Kök, saç ekimi konusunda yakın zamana kadar ameliyatlı yöntem uygulandığını, daha sonra fue yöntemi adı altında yeni bir yöntem geliştirildiğini anlattı.

Kök, yeni yöntemin ameliyatsız ve acısız olduğunu, hastayı rahatsız etmediğini ve mükemmel sonuçlar verdiğini söyledi. Başın yan ve arka bölümünden mikro motor cihazı ile tek tek saç toplandığını ve toplanan saçların tasnif edilmesinden sonra açılan kanallara dikim yapıldığını ifade eden Kök, “Doktor tarafından yapılan saç ekiminden sonra ikinci gün muayene, kontrol ve pansuman var. Dördüncü gün saç yıkanıyor. Daha sonra hastanın merkez ve doktorla ilgisi kalıyor. 6’ncı ayın sonunda hastanın saçların normal düzeye geliyor” dedi.

Yabancı müşteriler de var

Kök, söz konusu yöntemin uygulanmadığı dönemde, erkeklerin bilgi almak için geldiğini, ancak ameliyattan korkarak saç ektirmekten vazgeçtiğini, Fue yöntemi sayesinde operasyon sayısında ciddi artış olduğunu anlattı. Yılda 400-500 kişinin saç ekimi için organizasyona başvuruda bulunduğunu dile getiren Mahmut Kök, “Gelenler arasında Avrupalılar da var, Kazakistan’dan, Suudi Arabistan gibi ülkelerden adımızı duyup gelenler de var” diye konuştu.

Saçı olmadığı için çeşitli sıkıntılar yaşayanlar tanıdığını belirten Kök, “Saç ektirme operasyonu bu tür insanlar için bence şart. Ayrıca internette arkadaşlık sitesinde fotoğrafınız 10 saniye içinde beğenilir ya da beğenilmez. Kelseniz kaybettiniz. Erkekler bunu görüyorlar ve kellikten kurtulmak istiyorlar” dedi. Kök, saç ekim ücretinin 2 bin lira ile 8 bin lira arasında değiştiğini söyledi.

A.A