Genel SağlıkHABERLER

HAVUZLAR MANTAR RİSKİ TAŞIYOR!

Yazın gelmesi ve sıcakların bastırmasıyla birlikte, kimi kendisini denizin kollarına atarken kimi havuzlarda serinlemeye çalışıyor.

Ancak bu tip ortak kullanım alanlarında sizi bekleyen tehlikeler de var. Bu tehlikelerin başında da mantar geliyor. İsveç Ayak Sağlığı’ndan Kiropodist Özgül İşgör uyarıyor; “Mantar bulaşıcı bir hastalıktır, mutlaka önlem alın.”

Hangi önlemler alınmalı?

Yaz aylarında havuz yerine mümkün olduğunca denizi tercih edin. Eğer mutlaka havuza girecekseniz, temizliğine güvendiğiniz yerleri seçin ve çıktıktan sonra su ve sabunla yıkanın.

Şezlongda mutlaka havlu kullanın. Diğer kullanımlarda aynı tarafını kullanmaya, şezlongla temas eden bölümünü teninize temas ettirmemeye çalışın.

Çıplak ayakla havuz kenarında ya da iskelelerde yürümeyin, başka kişilerin terliklerini giymeyin, havuz kenarındaki taşlara oturmayın.

Yanınıza ıslak mayo, şort ya da bikininize değiştirmek için yedeğini alın.

Tırnak mantarı, ıslaklık ve nemle doğru orantılı olarak yaz aylarında artıyor. Çünkü insanlar havuzdan çıktıktan sonra kurulanmayı ihmal ediyor. Tırnak mantarını önlemek için temizliğe ve havasız kalan bölgelerin kuru olmasına özen göstermek gerekir.