Genel SağlıkHABERLER

CİNSEL YOLLA BULAŞAN HASTALIKLARA KARŞI BİR AN ÖNCE ÖNLEM ALMAK GEREKİYOR

Cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı özel tarama testleri yaptırarak kendinizi ve sevdiklerinizi koruyabilirsiniz

AIDS, Hepatit B, Hepatit C, Frengi ya da Genital Uçuk… Cinsel yolla bulaşan hastalıklar birçok insanın en büyük kabusu. Bu hastalıklara karşı bir an önce önlem almak ve tespitleri için özel testleri yaptırmak gerekiyor. e-LAB Tıbbi Tahlil Laboratuvarı’nda yapılan P24+AntiHiv1-2 HIV (AIDS) virüsü testi için şüpheli ilişkiden 10 gün geçmesi yeterli oluyor. Bu testin sonucu 1 gün içinde öğrenilebiliyor. Biyokimya alanında Türkiye’nin en üstün teknolojik altyapısına sahip laboratuvarı olan e-LAB’ta, cinsel yolla bulaşan hastalıkların özel tarama testlerini yaptırarak önlemlerinizi alabilir, kendinizi ve sevdiklerinizi koruyabilirsiniz.

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar birçok insanın en büyük kabusu. Bu korkulardan uzaklaşmak ve sevdiklerimizi korumak için cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı özel tarama testleri yaptırmak ve bir an önce önlemleri almak gerekiyor. Türkiye’nin en üstün teknolojik altyapısına sahip laboratuvarı olan e-LAB, sunduğu ayrıcalıklarla bu ihtiyaca da çözüm getiriyor. HIV, Hepatit B, Hepatit C, VDRL ve Genital Uçuk virüsleri için tarama testleri e-LAB’ta büyük bir titizlikle ve son teknolojiyle yapılıyor.

e-LAB Tıbbi Tahlil Laboratuvarı Direktörü Dr. Aytaç Keskineğe, cinsel yolla bulaşan hastalıkların tespiti için yapılması gerekenleri şöyle sıralıyor: “Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan Herpes (uçuk), daha çok genital bölgede kaşıntı ve içi su dolu sivilce benzeri oluşumlarla kendini gösterir. Frengi (sifiliz) yine genital bölgede ülserleşmiş lezyonlarla kendini gösterir. HPV (Human Papilloma Virüs) dış genital bölgede siğil benzeri lezyonlara sebep olur. HPV’nin rahim ağzında oluşturduğu lezyonlar ise herhangi bir belirti vermez. Genellikle jinekolojik muayene sırasında alınan örneklerde yapılan HPV araştırması sonrasında saptanır. Diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklar (AIDS, hepatit) başlangıç aşamasında herhangi bir belirti vermezler. Bu durumlardan şüphelenen kişilerin mutlaka enfeksiyon hastalıkları uzmanı, jinekolog veya ürologla görüşmeleri ve gerekli testleri yaptırmaları tavsiye edilir.”

e-LAB Tıbbi Tahlil Laboratuvarı’nda uygulanan HIV (AIDS) virüsünün tarama testi olan P24+AntiHiv1-2 testi için şüpheli ilişkiden 10 gün geçmesi yeterli oluyor. Bu test 1 gün içinde sonuçlanıyor. Hepatit B virüsü için de HBsAg testi yapılıyor. Kandaki hepatit virüsünün varlığının tespit edildiği bu test 1 gün içinde sonuçlanıyor. Hepatit C virüsünün tespiti için yapılan AntiHCV, frengiye karşı antikorların saptanması için yapılan VDRL (sifiliz) ve Genital Uçuk virüsünün tespiti için yapılan HSV2 testlerinde de yine 1 gün içinde sonuç veriliyor.